22. toukokuuta 2016

Rahkaisa pinaattilasagne

Tämä raikas kasvislasagne on uusi arkiherkkusuosikkini, jota heti reseptin bongaamisen (Glorian ruoka&viini 3/2016) jälkeen tehtiin kahdesti viikon sisään. Ihan hiukan vain omaan makuun tuunattuna tietysti. Koska ohje on varsin yksinkertainen, raaka-aineiden laatuun kannattaa kiinnittä huomiota. Munapastaa, rasvaista rahkaa ja pitkään kypsyneitä juustoja kehiin siis! Kuivayrtitkin voisi kesän tullen vaihtaa vielä tuoreisiin.

Pinaatti-rahkalasagne (3 levyn levyiseen tai ⌀ 24 cm vuokaan)
9 lasagne all'uovo -levyä
1 keltasipuli
2 valkosipulinkynttä
1 tl kuivattua oreganoa
2 rkl oliiviöljyä
500 g tuoreita pinaatinlehtiä
1 tl merisuolaa
mustapippuria

rahkakastike:
2 dl vastaraastettua parmesania
100 g kuoretonta vuohenjuustoa
500 g pehmeää maitorahkaa (esim. Valion rahka, jossa rasvaa 2,3 %)
2 rkl oliiviöljyä
1 tl kuivattua basilikaa
merisuolaa

Kuutioi keltasipuli ja hienonna valkosipuli. Kuullota sipuleita ja oreganoa pannulla oliiviöljyssä miedolla lämmöllä kymmenisen minuuttia.

Kuumenna vettä suuressa kattilassa ja lisää joukkoon suolaa. Asettele lasagnelevyt varovasti yksitellen veteen ja keitä niitä muutama minuutti niin, että ne ovat taipuisia, mutta vielä hieman liian kovia syötäväksi. Pidä levyt irtitoisistaan esim lusikan avulla hämmennellen keittämisen ajan. Valuta keitinvesi pois.

Lisää sipuleiden joukkoon hyvin huuhdellut ja kuivatut pinaatinlehdet. Peitä pannu kannella ja anna pinaatinlehtien nahistua kuumassa. Ota kansi pois ja paista seosta hetken verran. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Raasta rahkakastikkeeseen parmesan. Murusta vuohenjuusto palasiksi. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään ja mausta lopuksi suolalla.

Voitele uunivuoka ja lado sen pohjalle kolmannes pinaattipaistoksesta. Asettele päälle kolme lasagnelevyä (paloittele sopiviksi paloiksi pyöreään vuokaan). Lisää sitten päälle kolmannes rahkaseoksesta. Tee vastaavalla tavalla kaksi kerrosta lisää.

Paista lasagnea 225-asteisessa uunissa 15 minuuttia tai kunnes lasagne tuntuu haarukalla sopivan al dente -kypsyiseltä.

4 kommenttia:

  1. Kuulostaa/näyttää herkulliselta. Täälläpäin kevyin rahka on 3% mutta kai sellainenkin kelpaisi tuollaisessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todellakin! Täältä ei tahdo saada kuin rasvattomia versioita, joten 2,3 prossaa rasvaakin oli jo voitto.

      Poista