1. kesäkuuta 2016

Appelsiininen vuohenjuusto-parsagalette

Vaikka tankoparsa ja appelsiini eivät samaan aikaan sesongissa olekaan, kaupoista löytyy onneksi nyt parsa-aikaankin jonkinmoisia appelsiinintapaisia. Jokapäiväiseen aamusmoothieen niitä ei viitsi ostaa, mutta tähän kauniiseen parsagaletteen niistä riittää aromikasta kuorta ja raikasta mehua.

Maku-lehdestä (3/2016) löytyneessä kivassa reseptissä galettetaikinan muhevoittaa porkkanaraaste. Vuohenjuusto taas tekee täytteestä täyteläisen ja appelsiinimarinoidut paahdetut vihreät parsat kruunaavat koko komeuden.

Niin hyvää, että valokuvaamisenkin muistaa vasta, kun koko piirakasta on lautasella enää pari suupalaa jäljellä!

Appelsiininen vuohenjuusto-parsagalette
taikina:
4 dl täysjyväspelttijauhoja
1 tl valkoista sokeria
1 tl merisuolaa
100 g voita
1 dl hienojakoista porkkanaraastetta

täyte:
500 g vihreitä tankoparsoja
1 rkl oliiviöljyä
2 tl appelsiininkuorta
0,5 dl appelsiinimehua
0,25 tl merisuolaa
150 g pehmeää vuohenjuustoa
mustapippuria
merisuolaa

voiteluun:
1 kananmuna

Sekoita jauhojen joukkoon sokeri ja suola. Kuutioi jääkaappikylmä voi ja nypi kuutiot jauhojen joukkoon. Lisää mukaan porkkanaraaste ja kääri taikina tuorekelmuun. Anna taikinan tasaantua jääkapissa tunnin verran.

Leikkaa parsoista puumaiset kannat pois, kuori parsojen tyviosat ja pilko parsa sitten noin viiden sentin mittaisiksi paloiksi. Pyörittele parsat oliiviöljyssä ja ripottele niille suolaa ja mustapippuria. Paahda parsoja 175-asteisen uunin keskiosassa 15 minuutin ajan.

Siirrä parsat kulhoon ja raasta perään appelsiininkuori. Purista joukkoon myös appelsiinimehu ja anna parsojen marinoitua samalla, kun taikina on vetäytymässä jääkaapissa.

Kauli taikina ohueksi, pyöreäksi, rosoreunaiseksi levyksi leivinpaperin päällä. Vedä leivinpaperi taikinoineen uunipellille. Levitä taikinalevylle vuohenjuusto iin, että reunoilta jää pari senttiä tyhjäksi. Nosta parsapalat appelsiiniliemestä vuohenjuuston päälle ja rouhi pinnalle mustapippuria.

Taittele piirakan reunat ylös täytteen päälle. Voitele reunat sitten kananmunalla. Paista parsagalettea 200-asteisen uunin keskitasolla puolen tunnin ajan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti