15. heinäkuuta 2016

Antilooppia, tattaria ja paahdettua paprikaa

Mökin pakastimessa odottaa ihania antiloopinpihvejä, mutta mitä syödä niiden kanssa? Vaikutteita voisi tietysti ottaa hyppyheikkien kotimaasta Etelä-Afrikasta, mutta mökin pienelle "lähikaupalle" 10 kilometrin päässä ei kannata asettaa liian kovia tavoitteita. Siispä kauppaan pyörimään ja hyllyjen välissä antiloopeille lennosta kaveria keksimään!

Tattarisuurimoista, paprikasta, persiljasta ja limetistä syntyi helposti ja nopeasti ihan erinomainen cross kitchen -lisuke, joka sopii mainiosti tarjottavaksi monenmoisen grillatun kera. Kannattaa siis kokeilla - niin tattarilisuketta kuin antilooppipihvejäkin!

Kauniin tummanpuhuva antiloopinliha on lähes rasvatonta, joten pihvit kannattaa paistaa voisulalla valellen. Liha kannattaa jättää mediumiksi, ihan maksimissaan tuohon käyttämäämme 54 asteeseen. Lihan sisälämpötila on muuten asia, josta meillä saadaan lähes joka kerta aikaan hyväntahtoinen perheriita kahden nälkäisen ja kaikkitietävän kokin välillä - minä kun söisin lihan yleensä monta astetta raaempana kuin O. Pihvien osalta lämpötilansäätö jokaisen omaan makuun sopivaksi on onneksi helppoa, mutta paistien suhteen keskustelu käykin sitten kuumempana :)

Paprika-tattari-lisuke
2 keltaista paprikaa
1 dl kokonaisia tattarisuurimoita
3 dl kasvislientä
1 ruukku persiljaa
0,5 limetin mehu
mustapippuria

Kuumenna grilli. Leikkaa paprikat neljään osaan. Paahda paprikanpaloja grillissä kuoriosa alaspäin niin, että kuoret mustuvat kunnolla. Nosta paprikat muovipussiin ja sulje pussi tiiviisti. Anna paprikoiden höyrystyä pussissa vartin verran niin että mustuneet kuoret irtoavat helposti. Irrota kuoret varovasti sormin ja kuutioi paprikat sitten pieniksi paloiksi.

Keitä tattarisuurimoja kasvisliemessä 10 minuutin ajan ja valuta liemi sitten pois. Sekoita paprikakuutiot tattarin joukkoon. Hienonna persilja ja lisää seokseen. Purista joukkoon vielä puolikkaan limetin mehu ja rouhi sekaan mustapippuria.

Antiloopin pihvit
250 g antiloopin fileepihvejä (2 x 125 g, Familian pakasteena)
1 rkl rapsiöljyä
75 g voita
merisuolaa
mustapippuria

Ota lihat sulamaan jääkaappiin edellisenä päivänä ja nosta ne lämpenemään huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen grillausta. Voitele pihvit ohuelti öljyllä ja ruskista ne nopeasti grillissä kuumalla parilalla. Sulata voi paistinpannussa ja siirrä pihvit kypsymään pannulle.

Valele lusikalla voita pihvien päälle. Jatka valelua, kunnes niiden sisälämpö on 54 astetta, Nosta pihvit folion päälle ja kääri folio löyhästi kiinni. Anna lihojen vetäytyä viitisen minuuttia. Suolaa ja pippuroi pihvit ja leikkaa ne poikkisyin ohuehkoiksi viipaleiksi.


Toteutettu yhteistyössä Familian kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti