16. heinäkuuta 2016

Bbq-porsaankylkeä ja belugalinssejä

Murea ja rasvainen porsaan kylki on yksi parhaista grilliherkuista kaikessa epäterveellisyydessään. Mehukkuus, rasvaisuus ja bbq-glaseeraus ovat täydellisen vastustamaton yhdistelmä.

Lisukkeeksi sopivat kevyet ja maukkaat uuden sadon vihannekset kuten retiisit ja nopeasti grillattu porkkana sekä uskomattoman maukas uuden sadon nauris. Koko komeuden kruunaa itäisen Välimeren maustein höystetyt belugalinssit.

Ei huono taaskaan.

Linssien resepti on napattu Glorian ruoka & viini -lehden numerosta 7/2015.

Grillattu porsaankylki
1 kg possun kylkeä
2 sellerin vartta
2 uuden sadon porkkanaa (säästä naatit)
2 laakerinlehtiä
1 keltasipuli
5 maustepippuria
1 tkl suolaa
uusien porkkanoiden naatit
bbq-kastiketta

Ota kylki lämpenemään ja siisti siitä tarvittaessa suurimmat kalvot. Pilko sellerit ja porkkanat reiluiksi lohkoiksi. Säästä porkkanoiden naatit. Laita iso kattila liedelle ja lisää sinne pari-kolme litraa vettä. Kuumenna kiehuvaksi.

Lisää kiehuvaan veteen sellerit, porkkanat, laakerinlehdet ja halkaistu sipuli. Ripottele joukkoon maustepippurit ja suola. Lisää liemeen vielä porkkanoiden naatit ja possun kylki.

Keittele possua liemessä miedolla lämmöllä vähintään kaksi tuntia tai niin kauan kunnes kylki on mureaa.

Nosta kylki liemestä ja anna jäähtyä reilusti. Kuumenna grilli todella kuumaksi ja grillaa possun kylkeä ensin nopeasti molemmin puolin. Sivele tämän jälkeen bbq-kastiketta pintaan ja jatka grillausta. Käännä kylkipalaa välillä ja sivele lisää kastiketta. Jatka näin muutaman kerran ja nosta possu grillistä. Siivuta reiluiksi annospaloiksi ja tarjoile belugalinssien kanssa.

Sitruunalinssit
1,5 dl belugalinssejä
1 tl suolaa
1 säilötty sitruuna
0,5 rkl oliiviöljyä
0,5 tl jeeraa
0,5 dl silopersiljasilppua

Huuhtele linssit. Laita litra vettä kiehumaan ja lisää sinne suola. Puolita säilötty sitruuna ja lisää toinen puolikas keitinveteen. Lisää joukkoon linssit ja keitä noin 20 minuuttia, kunnes linssit ovat kypsiä.

Hienonna toinen sitruunan puolikas todella pieneksi silpuksi. Valuta kypsät linssit ja lisää silputtu sitruuna sekaan. Sekoita joukkoon myös oliiviöljy, jeera sekä silputtu silopersilja.

Lisukkeet
1 uuden sadon nauris
merisuolaa
nippu uuden sadon porkkanoita naatteineen
loraus oliiviöljyä
kourallinen retiisejä

Viipaloi nauris ohuiksi siivuiksi esim. mandoliinilla ja suolaa ne. Anna nauriksen itkeä muutaman minuutin ajan ja kuivaa siivut sen jälkeen talouspaperilla. Halkaise porkkanat ja öljyä ne. Grillaa kuumassa grillissä, mutta jätä napakoiksi. Halkaise retiisit. Kasaa lisukeannos lautaselle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti