9. lokakuuta 2016

Pumpkin spice -pasta

Keep calm and pumpkin spice everything. Tähän aikaan vuodesta kurpitsamauste löytää tiensä aina ketjukahviloiden cafe latteista kekseihin, jäätelöihin, muroihin, kakkuihin, piiraisiin, hummukseen, sipseihin, drinkkeihin... joten miksei sitten myös pastaan.

Toimme pastaan ryhtiä chilillä ja valkosipulilla. Lopputulos oli mukavan lämpimän mausteinen, parmesanin kanssa kaikin puolin tasapainoinen makuyhdistelmä.

Pumpkin spice -reseptin nappasimme The Kitchn -sivustolta. Aineksetkin löytyivät kaikki maustekaapista, mikä sai taas epäilemään hamsterikäyttäytymisemme järkevyyttä...

Kurpitsamaustepasta
n. 1,5 kg talvikurpitsa
6 rkl oliiviöljyä
2 tl kurpitsamaustetta (ohje alla)
1 keltasipuli
4 kynttä valkosipulia
1 tl chilihiutaleita
0,5 tl kuivattua timjamia
500 g laadukasta muna-pappardellepastaa
mustapippuria
merisuolaa
parmesanjuustoa

Leikkaa talvikurpitsasta hattu irti, halkaise kurpitsa ja koverra sisukset pois. Siivuta kurpitsanpuolikkaat lohkoiksi ja pyörittele ne kauttaaltaan 2 rkl oliiviöljyssä, kurpitsamausteessa, mustaippurissa ja suolassa. Paahda lohkoja 250-asteisessa uunissa noin 15 minuutin ajan tai kunnes ne ovat hieman pehmenneet, mutta pysyvät vielä kasassa. Irrota lohkoista kuoret ja pilko lohkot suupaloiksi.

Kuutioi keltasipuli ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuullota sipuleita, chilihiutaleita ja timjamia 1 rkl oliiviöljyssä kymmenisen minuuttia. Lisää joukkoon kurpitsanpalat.

Keitä pasta al denteksi suolavedessä. Ota kupillinen keitinvettä talteen. Sekoita pastan joukkoon kurpitsapaistos, 3 rkl oliiviöljyä ja sen verran keitinvettä, että pasta ei tunnu kuivalta.

Raasta annosten päälle reilusti parmesanjuustoa ja koristele halutessasi annokset esim. oreganonlehdillä.


Pumpkin spice eli kurpitsamauste
1 rkl ceyloninkanelia
2 tl inkivääriä
0,5 tl maustepippuria
0,5 tl neilikkaa
0,5 tl muskotinkukkaa
0,5 tl muskottipähkinää

Jauha mausteet tarvittaessa ensin hienoksi jauheeksi morttelissa. Sekoita kaikki ainekset keskenään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti