3. lokakuuta 2016

Täytetty talvikurpitsa


Kurpitsa-aika on parhaimmillaan ja talvikurpitsoita saa kaupasta tällä hetkellä jopa alle eurolla kilo. Parin kilon kurpitsasta riittää syötävää todella paljon - pari-kolme henkeä syö tästäkin ruuasta pari kertaa helposti.

Täytetty kurpitsa on myös suhteellisen helppo valmistaa kokonaisena uunissa, se vaatii käytännössä vain hieman aikaa ja kärsivällisyyttä. Lopputuloksena on erinomaisen maukas syksyinen lihapata, ja mikä parasta, itse "patakin" on syötävää. Kurpitsa ja laadukas miedosti chilinen härän niska on aivan maaginen yhdistelmä. Ota vain valmiista padasta hattu pois ja leikkaa lautaselle reilu siivu kurpitsaa ja lusikoi täytettä päälle, nam!

Reseptiin vinkit löysimme täältä.

Täytetty talvikurpitsa
600 g black angus -härän kassleria
2 tl kuivattua timjamia
1,5 tl chilihiutaleita
reilusti rouhittua mustapippuria
merisuolaa maun mukaan
2 rkl voita
1 iso vihreä paprika
400 g laadukasta tomaattimurskaa
2 dl jasmiiniriisiä
1 keskikokoinen talvikurpitsa (n. 2,5 kg)

Vuorokauden marinoitunutta black anguksen niskaa
Marinoi liha edellisenä iltana. Hiero kasslerin pintaan timjamia, chilihiutaleita, suolaa ja musapippuria. Anna lihan marinoitua jääkaapissa vähintään yön yli.

Leikkaa liha suupaloiksi ja ruskista palat voissa kuumalla pannulla. Kuutioi paprika reiluiksi paloiksi ja lisää palat pannulle. Peitä pannu kannella, laske lieden lämpöä ja hauduttele lihoja ja paprikoita tunnin verran. Lisää joukkoon tomaattimurska, kiehauta ja lisää sekaan riisi. Anna seoksen hautua kannen alla vartin verran aina välillä hämennellen. Ota pannu liedeltä, kun neste on imeytynyt riiseihin.

Koverrettu kurpitsa valmiina täytettäväksi
Leikkaa kurpitsasta hattu irti ja koverra kurpitsan sisukset pois. Öljyä kurpitsa ja hattu kauttaaltaan sisältä ja ulkoa. Täytä kurpitsa liha-riisi-paistoksella ja laita lakki päälle. Kääri kurpitsan alaosan ympärille kaksikerroin käännetty folio. Aseta kurpitsa uunivuokaan ja kaada vuoan pohjalle parin sentin verran kuumaa vettä (folio eristää kurpitsan suorasta vesikontaktista).

Nosta vuoka 200-asteiseen uuniin. Paista kurpitsaa 200-asteisessa uunissa 90 minuutin ajan tai kunnes liha on mureaa ja kurpitsa pehmeää.

Uunivalmis täytetty talvikurpitsa

4 kommenttia:

  1. Kaunis annos:) Kurpitsat ovat kyllä herkkua;itsekin käytän niitä paljon,etenkin näin syksyllä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jael! Erilaiset kurpitsat ovat monipuolisuudessaan ihan erinomaista sadonkorjuuruokaa, nam :)

      Poista
  2. Mahtavan kuuloinen resepti! Kurpitsa ja lihapadat ovat herkkuja, ja tässä ne tavallaan yhdistyvät. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Siiri! Tämä oli todellinen one pot wonder :)

      Poista