11. tammikuuta 2017

Angus flank steak "kebab" style

Olipa kerran sunnuntai ja mielemme teki kebabia. Päätimme tarttua härkää sarvista, ja tehdä "kebabia" ihan itse, alusta alkaen. Noh, varsinaista kebabia tästä ei tosiaan tullut (eikä varsinaisesti ollut tarkoituskaan sen jälkeen kun kurkkasimme pakastimeen), mutta ehkäpä jotain vielä parempaa.

Pakastimesta tosiaan löytyi vielä jostain aiemmista kokkailuista jäänyt pala black anguksen flank steakia, jota päätimme käyttää tähän "kebabannokseen". Valmiin annoksen ulkonäkö muistutti toki hieman kebabia - ohuiksi suikaleiksi leikattu ja littanaksi paineltu flank steak riisin ja kebabkastikkeen kera. Mediumiksi paistettu anguksen flank aina herkkua, mutta kebabkastike onnistui myös lonkalta erittäin hyvin! Lopputulokseen voi olla erittäin tyytyväinen.

Angus flank steak
700g black anguksen flank steakia
omenapuulla savustettua merisuolaa
mustapippuria

Leikkaa flank steak pitkittäin kahdeksi palaksi. Siivuta palat noin sentin paksuisiksi suikaleiksi poikkisyin. Jauha suola ja mustapippurit morttelissa hienoksi ja hiero lihan pintaan. Anna maustua pari tuntia. Painele suikaleet ennen paistamista kevyesti käsin littaniksi "kebablastuiksi".

Paista flank steakin suikaleet savuavan kuumalla pannulla tilkassa paistoöljyä mediumiksi. Tarjoa esim. riisin ja kastikkeen sekä turkkilaisen jogurtin kera.

Kastike
2,5 rkl oliiviöljyä
3 valkosipulinkynttä
puolikas keltasipuli
1 punainen paprika
1 tuore punainen chili
130 g tomaattipyreetä
1 tl savupaprikajauhetta
2 rkl paprikajauhetta
1 tl chilirouhetta
1 rkl punaviinietikkaa
800 g kokonaisia säilyketomaatteja
1 tlk tomaattimurskaa
merisuolaa

Laita kattila liedelle ja lorauta sinne oliiviöljy. Silppua valkosipulit, keltasipuli, paprika ja chili. Kuullota silppua öljyssä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia tai kunnes keltasipuli alkaa karamellisoitua.

Sekoita joukkoon tomaattipyree, savupaprikajauhe, paprikajauhe ja chilirouhe. Anna hautua jälleen muutaman minuutin ajan. Lorauta sekaan punaviinietikka ja tomaattisäilykkeet. Sekoita hyvin ja anna hautua miedolla lämmöllä vähintään tunti tai niin kauan kunnes kastike sakenee sopivaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti