30. huhtikuuta 2017

Keltaisen paholaisen kananmunat

Kurkumalla tuunatut paholaisen kananmunat ovat näyttävä tarjottava kevään juhlapöytiin. Pirteänkeltaiset herkut sopivat mainiosti yhteen myös esimerkiksi sitruunalla raikastetun vihreän parsan kanssa, jolloin pikkupurtava muuttuu tyylikkääksi alkupalaksi.

Vaikka aurinko tänä vappuna loistaakin poissaolollaan ja maa on lumisohjosta valkea, toivotamme näiden (jo pääsiäisenä mökillä otettujen) kuvien myötä kaunista vappua kaikille!

Kurkumaliemeen napattiin vinkkejä Cooking Light -sivustolta ja täyte on variaatio vuosien takaisesta kokeilusta.


Keltaisen paholaisen kananmunat
valkuaiskupit:
7 kananmunaa
4 dl vettä
2 dl valkoviinietikkaa
1,5 rkl kurkumajauhetta
2 tl merisuolaa

täyte:
7 kananmunan keltuaiset
120 g ranskankermaa
2 tl dijonsinappia
0,5 tl savupaprikajauhetta
ripaus savuchilijauhetta
6 siivua schwarzwaldinkinkkua
3 rkl hienonnettua silolehtipersiljaa
merisuolaa

lisäksi:
300 g vihreää tankoparsaa
0,5 sitruunan mehu
parmesanlastuja
merisuolaa
mustapippuria

Keitä kananmunia 9 minuutin ajan ja viilennä ne. Kuori munat ja halkaise ne pitkittäin. Irrota keltuaiset varovasti valkuaiskupeista ja sekoita ne ranskankerman, dijonsinapin, paprikan ja chilin kanssa tahnaksi. Anna tahnan maustua viileässä.

Asettele valkuaiskupit laakeaan kulhoon. Sekoita vesi, viinietikka, kurkuma ja suola keskenään ja kaada valkuaiskuppien päälle. Siirrä kulho viileään ja anna valkuaisten maustua vähintään 6 tunnin ajan.

Asettele kinkunsiivut leivinpaperin päälle uunipellille ja laita pelti kylmään uuniin. Kuumenna uuni 150-asteiseksi ja paista siivuja kymmenisen minuuttia, kunnes ne ovat rapeita. Painele ylimääräinen rasva pois talouspaperilla ja murskaa kinkunsiivut murusiksi. Hienonna myös persilja ja sekoita silppu kinkkumurujen kanssa tahnan joukkoon (säästä osa koristeluun). Tarkista lopuksi suolan määrä.

Nosta valkuaiset varovasti liemestä ja anna niiden kuivahtaa. Lusikoi täyte valkuaiskuppeihin.

Leikkaa parsoista puumaiset kannat pois. Keitä parsoja väljässä suolavedessä noin 5 minuutin ajan niin, että ne säilyvät vielä napakoina. Nosta parsat vedestä ja purista niiden joukkoon sitruunamehu. Rouhi päälle myös mustapippuria. Vuole parmesanista lastuja. Kokoa annokset.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti