4. huhtikuuta 2017

Libanonilaiset muikut ja perunat

Kerrankin kaupasta löytyi kunnon tuoreita muikkuja. Ei muuta kuin kilo kalaa säkkiin ja kotiin kokkaamaan. Jostain mielen syövereistä muistui Glorian Ruoka ja Viini -lehdessä julkaistu libanonilaisten muikkujen resepti. Lisäksi pyöräytimme setin libanonilaisia perunoita (batata harra). Reseptejä piti olosuhteiden pakosta hieman keventää, mutta erinomaisen hyvin toimivat sekä muikut että perunat ilman puolta pullollista öljyäkin.

Libanonilaiset muikut
1 kg perattuja muikkuja
2 tl jeeraa
0,5 tl cayennepippuria
1 tl merisuolaa
1 tl vastarouhittua mustapippuria
1 dl vastapuristettua sitruunamehua (2 sitruunaa)
2 rkl oliiviöljyä

tarjoiluun:
1 sitruuna
1 ruukku silolehtipersiljaa

Sekoita muikkujen joukkoon ensin jeera, pippurit ja suola. Pyörittele sitten sekaan vielä sitruunamehu ja öljy. Levitä muikut isoon uunivuokaan ja paista niitä 250-asteisessa uunissa noin puolen tunnin ajan, kunnes muikut ovat rapsakoita. Tarjoile sitruunaviipaleiden ja persiljasilpun kera.

Batata harra eli libanonilaiset perunat
4 isoa perunaa
1,5 rkl oliiviöljyä
1 keltasipuli
2 valkosipulinkynttä
1 tl korianterinsiemeniä rouhittuna
ripaus cayennepippuria
1 ruukku korianteria
0,5 limetin mehu
mustapippuria
merisuolaa

Kuori perunat, pilko ne isoiksi suupaloiksi ja levitä uunivuokaan. Kaada vuokaan 1 rkl oliiviöljyä ja ripottele sekaan suolaa. Sekoita niin, että öljy ja suola levittyvät tasaisesti. Paista perunoita 250-asteisessa uunissa noin vartin verran, kunnes ne ovat kypsiä.

Hienonna kelta- ja valkosipuli ja kuullota niitä 0,5 rkl oliiviöljyssä muutaman minuutin. Lisää joukkoon korianterinsiemenrouhe ja cayennepippuri ja jatka kuullottamista vielä hetken.

Silppua tuore korianteri ja purista limetistä mehu. Sekoita sipulipaistos, korianterisilppu ja limettimehu perunoiden joukkoon, anna maustua hetken ja tarjoile.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti