21. huhtikuuta 2017

Sitruunainen artisokkapasta


Artisokka on ollut meidän perheen suosikkiraaka-aineita alusta asti, ja tämäkin pasta tekee kunniaa tälle herkulle. Säilykeartisokansydämet kelpuutettiin tällä kertaa vallan mainiosti arkiruuan tarpeisiin - tuore artisokka kun vaatii valmistuakseen todella paljon näperrystä ja hermoja.

Sitruuna antaa pastalle lopullisen raikkaan silauksen ja laadukas parmesaani kruunaa tämän kevyen, mutta täyttävän kasvisaterian.

Artisokka-sitruunapasta
400 g spagettia
1 tlk säilykeartisokansydämiä
1 valkosipulinkynsi
1 rkl voita
2 luomusitruunaa
0,5 dl vastaraastettua parmesaania
1 ruukku kurttulehtipersiljaa
merisuolaa
mustapippuria

Keitä spagetti runsaassa vedessä ja suolassa al denteksi. Ota keitinvettä talteen.

Valuta artisokat ja lohko ne sopiviksi suupaloiksi. Kuumenna paistinpannu, lisää nokare voita ja paista artisokkia hetki, lisää joukkoon raastettu valkosipulinkynsi ja kuullottele miedolla lämmöllä artisokkien kanssa pari minuuttia. Raasta sitruunan kuoret ja parmesaani. Sekoita artisokat, sitruunankuoret ja juusto pastan joukkoon. Lisää tarvittaessa keitinvettä pastaan ja sekoita hyvin. Revi lopuksi persilja ja sekoita pastan joukkoon. Mausta.

Nosta lautaselle ja raasta annoksen päälle vielä lisää parmesaania. Tarjoile.

2 kommenttia:

  1. Ootpa saanut varmasti herkullisesta pastasta myös arvoisensa kuvan. Ei helppo homma kun värimaailma vaihtelee peräti artisokasta pastaan... mutta kutsuva pasta kiinnitti huomion!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Nanna! Luit (turhautuneet) ajatuksemme kameran takana. Keväinen luonnonvalo on onneksi amatöörikuvaajan parhaita kavereita :)

      Poista