26. kesäkuuta 2017

Raparperikakku tuorejuustokuorrutteella

Perinteisen raparperipiirakan ja juustokakun hybridi - sehän ei voi olla kuin hyvää! Yhtä aikaa mehevän täyteläinen ja kirpeän raikas kakku on täytekakkumallinen muunnelma Hämmentäjä-blogissa julkaistusta jenkkiohjeesta. Yksinkertaisesti täydellinen raparperikakku, sanoo Outi blogissaan, ja kokeiltuani reseptiä allekirjoitan väitteen täysin.

Raparperikakku tuorejuustokuorrutteella (⌀ 17 cm irtopohjavuokaan)
taikina:
125 g voita
2,4 dl erikoisvehnäjauhoja
2,25 rkl valkoista sokeria

täyte:
2,4 dl valkoista sokeria
1/4 tl raastettua muskottipähkinää
0,5 dl erikoisvehnäjauhoja
1,2 dl vispikermaa (vispaamattomana)
1 kananmuna
1 kananmunan keltuainen
7 dl raparperiviipaleita

kuorrute:
100 g tuorejuustoa
0,5 dl valkoista sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 limetin raastettu kuori
1,5 dl vispikermaa

Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja voitele reunat kevyesti (mauttomalla viinirypäleensiemen)öljyllä.

Valmista taikina. Kuutioi jääkaappikylmä voi ja nypi kuutiot jauhojen ja sokerin sekaan. Painele taikina irtopohjavuoan pohjalle ja esipaista pohjaa 180-asteisessa uunissa 10 minuuttia.

Tee täyte. Sekoita täytteen muut aineet keskenään tasaiseksi massaksi ja kääntele lopuksi joukkoon raparperinpalat. Kaada täyte esipaistetulle pohjalle ja jatka paistamista uunin keskitasolla 40 minuuttia tai kunnes täyte on kauttaaltaan hyytynyt. Anna kakun jäähtyä rauhassa jääkaappikylmäksi.

Valmista kuorrute. Sekoita keskenään tuorejuusto, sokeri, vaniljasokeri ja reilu puolet limetinkuoriraasteesta. Vispaa kerma kovahkoksi vaahdoksi ja kääntele lopuksi kuorrutteen joukkoon. Levitä päällinen kakun pinnalle ja ripottele jäljellejäänyt limetinkuoriraaste koristeeksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti