18. kesäkuuta 2017

Tortellonia, sieniä ja kesäkurpitsaa

Meillä ei käytetä juuri koskaan mitään eineksiä, mutta sääntöön on muutama poikkeus. Esimerkiksi tortelloneja tai pelmeneitä ei jaksa itse alkaa ihan helpolla tekemään, joten niitä tulee ostettua silloin tällöin. Laadukkaista tortelloneista syntyy helposti mitä mainioin arkiruoka.

Kyseinen resepti on napattu Fabio Vivianilta, ja teimme siihen pari pientä muutosta.

Tortellonia, sieniä ja kesäkurpitsaa
250 g tortelloneja
250 g girasoleja
loraus oliiviöljyä
1 keltasipuli
200 g ruskeita herkkusieniä
1 kesäkurpitsa
2 dl kuivaa valkoviiniä
1 ruukku silopersiljaa
merisuolaa
mustapippuria
parmesania

Laita pastavesi kiehumaan ja lisää sinne suolaa (1 rkl per litra vettä). Laita iso paistinpannu kuumenemaan, lorauta perään oliviiöljyä. Silppua sipuli ja laita kuullottele muutama minuutti. Siivuta herkkusienet ja kesäkurpitsa, lisää ne pannuun ja kuullota hetki. Lorauta perään valkoviini ja keittele kasaan.

Kun pastavesi kiehuu, keitä tortellonit ja girasolit ohjeen mukaan al denteksi. Valuta pastat ja sekoita pannulla muiden ainesten sekaan. Silppua lopuksi silopersilja ruuan joukkoon, sekoita ja mausta suolalla sekä mustapippurilla. Kokoa annokset ja raasta pinnalle vielä parmesania.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti