5. elokuuta 2017

Kanelinen raparperikakku

Supermehevän, ceyloninkanelilla maustetun raparperikakun salaisuus on turkkilaisessa jogurtissa. Päälle vielä reilusti rapeaa kaura-ruismurua ja täydellinen kesäherkku on valmis!

Kanelinen raparperikakku (⌀ 26 cm irtopohjavuokaan)
taikina:
60 g voita
150 g valkoista sokeria
200 g turkkilaista jogurttia
2 kananmunaa
2 rkl rypsiöljyä
200 g erikoisvehnäjauhoja
2 tl ceyloninkanelia
1 tl ruokasoodaa
0,25 tl hienoa merisuolaa
350 g raparperiviipaleita (pakastettuja)

murupäällinen:
60 g voita
150 g valkoista sokeria
100 g kaura-ruispikahiutaleita
2 tl ceyloninkanelia

koristelu:
50 g tomusokeria
100 g turkkilaista jogurttia

Sekoita huoneenlämpöinen voi ja sokeri keskenään. Lisää joukkoon jogurtti, öljy ja kananmunat. Sekoita jauhojen joukkoon kaneli, sooda ja suola. Lisää jauhoseos taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi joukkoon (jäiset) raparperiviipaleet.

Sulata voi ja sekoita kaikki päällisen ainekset keskenään.

Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja voitele pohja ja reunat (viinirypäleensiemen)öljyllä. Levitä taikina vuokaan. Ripottele muruseos taikinan päälle.

Paista kakkua 175-asteisessa kiertoilmauunissa 55 minuutin ajan tai kunnes taikinaa ei tartu kokeilutikkuun. Anna kakun jäähtyä rauhassa.

Sekoita lopuksi tomusokeri jogurtin joukkoon ja koristele kakku.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti