9. syyskuuta 2017

Sikamakeekaali

Kaalikeitto taipuu tällä soppamies Marc Aulénin reseptillä ihan sikamakeeksi kaaliksi. Sikamakeekaali eli omenainen kaalikeitto on Aulénin Sopat!-kirjan parhaita reseptejä, yksinkertaisuudessaan nerokas. Nesteen määrää vaihtelemalla ohjeella voi tehdä joko riittoisan keiton tai ruokaisamman muhennoksen.

Kassler toimii luullisen lihan tilalla myös hyvin ja vähentää vielä työvaiheita.

Sikamakeekaali eli omenainen kaalikeitto
1 kg possunlapaa tai muu luullinen lihaisa pala (korvasimme pakon edessä kasslerilla, toimi mainiosti)
300 g keltasipulia
900 g punakaalia
3 rkl balsamicoa
1-3 litraa sameaa, hapokasta omenamehua
merisuolaa
mustapippuria

Ruskista possu (kasslerin kannattaa ennen paistamista kuutioida suoraan suupaloiksi) ja hiero pintaan suolaa ja pippuria. Siirrä lihat syrjään odottamaan.

Suikaloi sipulit ja kaali. Paista sipulit öljyssä kullanruskeiksi ja lisää mukaan kaalisilppu. Jatka kuullottelua, kunnes kaalit painuvat kasaan. Lisää possu ja balsamico kattilaan ja kaada perään omenamehua (kolmesta litrasta nestettä tulee keittolientä hyvin runsaasti, reilulla litralla saa aikaan mainion muhennoksen).

Hauduta keittoa hiljalleen vähintään parin tunnin ajan tai kunnes liha irtoaa luista helposti. Nosta luullinen possunpala keitosta, riivi suupaloiksi ja lisää palat takaisin keittoon. Tarjoile.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti