14. lokakuuta 2017

Puoloffee

Puoloffee eli kinuskia, kermavaahtoa ja puolukoita sisältävä superhelppo torttu on raikkaampi vaihtoehto makeammalle klassikkoserkulleen banoffeelle. Kun tavallisen kerman korvaa vielä hapatetulla kermalla (uutuustuote Arla Lempi -sarjassa), ei banoffeehen usein liitetystä liiasta makeudesta ole enää vaaraa.

Jos oikaisee ja ostaa kondensoidun maidon valmiiksi karamellisoituna, kakku valmistuu hetkessä ja onnistuu karummissakin keittiöolosuhteissa.

Puoloffee eli puolukka-kinuskitorttu
400 g kondensoitua maitoa
200 g digestivekeksejä
80 g voita
2 dl hapatettua kermaa
2 rkl valkoista sokeria
3 dl puolukoita

Aloita valmistamalla paksu kinuski. Irrota maitotölkistä etiketti ja kääri tölkki sitten tiukasti folioon (näin purkinkylkeen mahdollisesti jäänyt etikettiliima ei sotke kattilaa). Keitä tölkkiä runsaassa vedessä kahden tunnin ajan. Jäähdytä.

Hienonna keksit ja sulata voi. Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja öljyä reunat. Sekoita voisula keksimurujen joukkoon ja painele seos lusikalla tiiviisti vuoan reunoille ja pohjalle. Siirrä viileään jähmettymään.

Vatkaa kerma ja sokeri vaahdoksi.

Levitä jähmettyneen pohjan päälle kinuski ja puolukat (säästä osa koristeeksi kakun päälle). Levitä kermavaahto puolukoiden päälle ja ripottele lopuksi kakun pinnalle koristeluun säästetyt marjat. Anna kakun tekeytyä hetki viileässä ennen tarjoilua.

2 kommenttia:

  1. Nam, Herkullinen yhdistelmä. :p Pitää kokeilla. Itse tein kesällä raparperista, sekin passasi hyvin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, raparperista tehty versio kuulostaisi kanssa ihanan raikkaalta!:)

      Poista