6. toukokuuta 2018

Seepiavartaita ja vihreää couscousta

Nämä seepiat aiheuttivat akuutin Espanjankaipuun. Murea ja maukas mustekala on ehdottomasti yksi suosikkiraaka-aineistamme!

Grillivartaiden kylkeen teki mieli jotain ottolenghimaista. Lempeästi yrttisen couscoussalaatin resepti löytyi herran Plenty-kirjasta.

Grillatut mustekalavartaat
750 g pieniä seepia-mustekaloja (engl. baby cuttlefish)
0,5 tl merisuolaa
1 tl savupaprikajauhetta
0,5 tl mustapippuria
1 rkl oliiviöljyä

Kuivaa mustekalat huolella ja töki ne varrastikkuihin. Ripottele päälle suola, paprika ja pippuri ja hiero tasaisesti mustekalojen pintaan. Sudi vartaat öljyllä. Grillaa vartaita suoralla, kovalla lämmöllä muutaman minuutin ajan vartaita välillä käännellen, kunnes seepiat ovat kypsiä.

Vihreä couscoussalaatti Ottolenghin tapaan
tuoreyrttikastike:
20 g lehtipersiljaa
20 g korianteria
2 rkl rakuunaa
2 rkl tilliä
2 rkl mintunlehtiä
1 dl oliiviöljyä

1,5 dl vettä
150 g couscousta
1 keltasipuli
1 rkl oliiviöljyä
0,25 tl merisuolaa
0,25 tl jeerajauhetta
3 kevätsipulia
1 vihreä chili
30 g rucolaa
50 g kuorittuja, paahdettuja pistaasipähkinöitä

Sekoita kastikkeen ainekset tasaiseksi tahnaksi tehosekoittimessa.

Kiehauta vesi ja lisää joukkoon couscousjyvät. Peitä kattila kannella ja anna couscousin kypsyä 6 minuutin ajan. Sekoita couscous ilmavaksi haarukalla ja anna jäähtyä.

Kuutio sipuli ja kuullottele paloja oliiviöljyssä viitisen minuuttia. Lisää joukkoon suola ja jeera. Anna jäähtyä.

Viipaloi kevätsipulit ja chili pieneksi. Leikkaa rucolanlehdet suurehkoiksi paloiksi. Murskaa pähkinät karkeasti.

Sekoita kastike couscousin joukkoon ja lisää sitten muut aineet. Tarjoile salaatti huoneenlämpöisenä.

2 kommenttia:

  1. Nam, kylläpä näyttää herkulliselta:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos nuo vipeltäjät eivät olisi niin hintavia täällä, voisin syödä vaikka joka päivä :D

      Poista