21. toukokuuta 2018

Valkosuklainen raparperitorttu

Nyt sitä saa, nimittäin raparperia! Mahtavan lämmin ja aurinkoinen toukokuu on taannut happamalle herkulle erinomaiset kasvuolosuhteet, joten ei muuta kuin leipomaan. Tässä vähän perinteistä raparperipiirakkaa korkeammassa tortussa maistuu sesonkikasviksen lisäksi valkosuklaa ja jogurtti. Huikean hyvää!

Pohja on Kati Koskisen mainiosta Pink Lemonin parhaat - herkkubuffet kaikille -kirjasta, täyte puolestaan muunnelma parin vuoden takaisesta tikkerperikakun valkosuklaatäytteestä.

Valkosuklainen raparperitorttu (⌀ 23 cm)
gluteeniton piirakkapohja:
250 g voita
200 g erikoishienoa sokeria
1 kananmuna
100 g maissitärkkelystä
300 g vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
0,5 tl ksantaania
0,5 tl leivinjauhetta
2 ml vaniljajauhetta

valkosuklaa-jogurttitäyte:
145 g valkosuklaata
3 kananmunaa
400 g turkkilaista jogurttia
1,5 dl valkoista sokeria
2 rkl perunajauhoja

pinnalle:
300 g raparperiviipaleita

Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää kananmunat vaahdon joukkoon voimakkaasti vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään, sihtaa taikinan joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Siirrä taikina viileään jähmettymään n. puoleksi tunniksi. Painele taikina voidellun kakkuvuoan pohjalle ja reunoille tasaiseksi kerrokseksi.

Sulata valkosuklaa vesihauteessa. Sekoita muut täytteen aineet keskenään ja valuta suklaasula sitten ohuena nauhana täytteen joukkoon.  Kaada täyte taikinapohjan päälle. Asettele pinnalle raparperiviipaleet, painele niitä kevyesti täytteeseen ja paista piirakkaa 175-asteisessa kiertoilmauunissa 50 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt.

Jäähdytä piirakka rauhassa viileäksi ja tarjoile vasta jääkappikylmänä.

2 kommenttia:

  1. Ihanan näköinen piirakka, ja raparperi+valkosuklaa on niin hyvä kombo:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tästä tuli kyllä omaankin makuun juuri mainiota :)

      Poista