21. kesäkuuta 2018

Kolmen aineksen limepiiras

Eipä ikinä uskoisi, että tässä juustokakkutyylisessä raikkaassa limettipiiraassa ei ole käytetty kuin kolmea ainesosaa! Emma Ivane on koonnut kokonaisen keittokirjallisen reseptejä, joissa ainesosia on vain kolme. Ainakin tämän yhden kokeilun perusteella härö idea toimii. Puhekielisesti nimetyn Vaan 3 -kirjan ohjeista pitää seuraavaksi kokeilla digestive-nutella-tuorejuusto-triosta loihdittavaa suklaajuustokakkua.

Kolmen ainesosan limettipiiras (⌀ 23 cm)
200 g digestivekeksejä
2 tlk (à 397 g) kondensoitua maitoa
n. 6 luomulimettiä

Murskaa keksit ja sekoita murun joukkoon 4 rkl kondensoitua maitoa. Painele seos vuoan pohjalle ja reunoille. Paista pohjaa 175-asteisen uunin keskitasolla 5 minuutin ajan.

Raasta limeteistä ensin vihreää kuoriraastetta talteen 4 tl ja purista sitten 2 dl verran mehua.

Sekoita loput kondensoidusta maidosta, limettimehu ja 3 tl limetinkuorta keskenään ja kaada seos keksipohjalle.

Paista piirasta vielä 10 minuutin ajan, käännä uunin lämpö pois päältä ja anna tortun kypsyä loppuun jälkilämmöissä 30 minuutin ajan.

Jäähdytä limetorttu rauhassa jääkaappiviileäksi, koristele limetinkuoriraasteella ja tarjoile.

2 kommenttia:

  1. Ihanan näköinen piirakka, olen joskus tehnyt jotain samantapaista. OIkein hyvää juhannuksen aikaa:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Mukavia keskikesän päiviä sinullekin! :)

      Poista