4. kesäkuuta 2014

Grillattu härän kassler

Tähän hieman eksoottisempaan naudan osaan törmättiin sittarissa eräänä päivänä. Kyseessä oli siis härän kassler (chuck roll/chuck steak englanniksi, jos oikein ymmärsin). Härästä tai naudasta ei taideta Suomessa kassleria leikata, joten piti ottaa tämäkin testiin. Pihvit olivat kyllä isoja (450 g/pihvi) ja nälkä lähti, mutta täytyy sanoa, että ei tämä kohonnut miksikään suosikiksi. Hieman sitkas ainakin meidän makuumme.

Grillattu härän kassler
900 g härän kassleria (450 g per pihvi)
suolaa 
pippuria
salaattia kylkeen

Ota lihat huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen grillausta. Grillaa lihat kuumassa grillissä noin 5-6 minuuttia per puoli, kunnes sisälämpö on noin 55 astetta ja saat pihvistä mukavan mediumin. Anna vetäytyä foliossa vähintään 10 minuuttia. Mausta reilulla suolalla ja pippurilla, tarjoile salaatin kera.

2 kommenttia:

  1. Kiva kuulla kokemuksia tosiaan harvinaisemmistakin ruhonosista, ei kyllä varmaan nälkä jäänyt. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä noita harvinaisiakin osia kannattaa tosiaan rohkeasti kokeilla, välillä jopa onnistaa loistavasti kuten vaikkapa picanhan osalta. Nälkä todellakin lähti tällä :)

      Poista