22. syyskuuta 2017

Kesäkurpitsaruusut

Vastasyntyneen suursyömärin kanssa yön pimeinä tunteina valvoessa tulee keksittyä kaikenlaista. Viime vuosien hittileivonnaiset, kauniit omenaruusut, muovautuivat mielessäni suolaiseksi kesäkurpitsaversioksi. Eikun testiin!

Olin sen verran laiska, etten jaksanut leikata kurpitsasta pyöreitä viipaleita omenaruusujen tapaan, vaan vetelin mutkat suoriksi ja kurpitsat siivuiksi pitkittäin juustohöylällä. Jos haluat siis hifistellä ruusumaisen ulkonäön kanssa, kannattaa ottaa mallia omenaversion tekotavasta.

Kesäkurpitsaruusut (6 kpl)
3 voitaikinalevyä
1 kesäkurpitsa, josta 12 kpl viipaleita
80 g maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl parmesanraastetta
1 rkl ruohosipulisilppua
mustapippuria
merisuolaa

Ota voitaikinalevyt sulamaan.

Siivuta kesäkurpitsa juustohöylällä pitkittäin ohuiksi siivuiksi. Kiehauta laakeassa kattilassa vettä, mausta suolalla ja levitä kurpitsansiivut kuumaan veteen pehmenemään kymmeneksi minuutiksi.

Sekoita tuorejuuston joukkoon raastettu parmesanjuusto ja silputtu ruohosipuli. Mausta suolalla ja pippurilla.

Kaulitse voitaikinalevyt pitkittäin ohuemmiksi niin, että niiden pituus tuplaantuu. Leikkaa levyt pitkittäin puoliksi. Levitä tuorejuustotäyte taikinatankojen keskelle.

Kuivaa kurpitsansiivut ja taita ne pitkittäin puoliksi. Asettele taikinatankojen päälle ja käännä taikinasta toinen puoli kurpitsansiivujen yli. Rullaa taikinatangot varovasti kierteelle ruusuiksi ja nosta muffinivuokiin.

Paista kesäkurpitsaruusuja foliolla kevyesti peitettynä 175-asteisessa kiertoilmauunissa 45 minuutin ajan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti