17. syyskuuta 2017

Paneer mango masala

Aiemmin arvostelemastamme Kasvisruokaa koko perheelle -kirjasta löytyi jälleen todella mielenkiintoinen resepti. Pääsimme valmistamaan ensimmäistä kertaa juustoa.

Yllättäen juuston valmistaminen olikin todella helppoa ja nopeata, paneer-juusto valmistuu reilussa puolessa tunnissa. Tämän version teimme sitruunan avulla juoksettamalla, mutta juustokipinä syttyi ja hommasimmekin myöhemmin apteekista ihan oikeaa juuston juoksutetta. Siitä myöhemmin lisää.

Itse masalan ohjetta muokkasimme hieman omiin tarpeisiimme, osan mausteista korvasimme suoraan mango chutneyllä. Toimi erinomaisesti näinkin.

Paneer mango masala
Paneer:
2 l homogenoimatonta luomutäysmaitoa
1 dl turkkilaista jogurttia
2 sitruunaa
juustoharso tai sideharso

Sekoita maito ja jogurtti keskenään kattilassa ja kuumenna kiehuvaksi. Kun seos kiehahtaa, ota kattila liedeltä ja purista sekaan sitruunoiden mehu ja sekoittele, kunnes maitoseos juoksettuu kunnolla.

Laita harso ison siivilän päälle ja nostele juoksettunut juustomassa harson päälle. Painele esim. puulusikalla ylimääräiset herat juustomassasta pois ja jätä valumaan harson päälle vähintään puoleksi tunniksi. Siirrä valmis juusto jääkaappiin, jos valmistat juuston esim. edellisenä päivänä.























Kastike:
1 keltasipuli
oliiviöljyä
1,5 rkl kurkumajauhetta
400 g säilöttyjä kirsikkatomaatteja
0,5 dl tomaattipyreetä
3 dl cashewpähkinöitä
4 dl kookosmaitoa
1,5 rkl mango chutneytä
tuoretta korianteria
lisukkeeksi riisiä

Silppua sipuli ja ruskista kattilassa, oliiviöljyssä. Sekoita joukkoon kurkumajauhe ja paista puoli minuuttia. Kippaa perään kirsikkatomaatit ja sekoita hyvin. Purista joukkoon tomaattipyree, lisää kattilaan myös pähkinät ja kookosmaito sekä mango chutney. Kuumenna kastike jälleen kiehuvaksi ja keittele hetki. Surauta kastike karkeaksi sauvasekoittimella ja lisää tämän jälkeen kuutioidut juustot sekaan. Anna kastikkeen porista hiljalleen vielä muutama minuutti. Silppua lopuksi joukkoon vielä korianteria. Tarjoa riisin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti