17. lokakuuta 2017

Banaani-suklaamuffinit

Keittiössä lojui terttu pikimustaksi kypsyneitä banaaneja, puoli levyä syötäväksi ihan liian väkevää tummaa suklaata ja lasillinen maitokefiiriä. Saisikohan niistä aikaan jotain kelvollista, vaikkapa muffineja? Pikkukokki oli oitis valmis kokeilemaan, joten eikun taikinantekoon! Lopputulos täytti kelvollisuuden kriteerit; ei mitään tajunnanräjäyttävän ihmeellistä, mutta ihan maukasta varsinkin uunilämpimänä.

Banaani-suklaamuffinit (18 kpl pienehköjä muffineja)
4 keskikokoista mustunutta banaania
150 g voita
35 g erittäin tummaa suklaata (99 %)
140 g fariinisokeria
2 kananmunaa
2 dl maitokefiiriä
4 dl erikoisvehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl ceyloninkanelia

koristeluun:
1 banaani

Murskaa mustuneet banaanit soseeksi haarukalla.

Sulata voi ja anna suklaan sulaa sen joukkoon. Mittaa joukkoon fariniisokeri. Lisää myös banaanisose, kananmunat ja kefiiri. Sekoita tasaiseksi.

Sekoita vehnäjauhojen joukkoon leivinjauhe ja kaneli. Lisää taikinaan ja sekoita jälleen tasaiseksi.

Jaa taikina muffinivuokiin. Viipaloi koristeluun säästetty banaani ja lisääjokaisen muffinin pinnalle viipale. Paista muffineja 175-asteisessa kiertoilmauunissa 17 minuutin ajan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti