14. marraskuuta 2017

Merguez-mustapapukeitto

Jos koskaan makkara-papukeitosta voi sanoa, että se on täyteläinen ja jopa erittäin raikas, niin tästä. Merguezia, mustapapuja, fenkolia, reilusti sitruunaa - lopputulos ei voi todellakaan olla huono!

Alkuperäinen resepti on Paul Gaylerin kirjasta "Makkara - maistuvia makkaroita merguezista mortadellaan". Muuntelimme reseptiä hieman ainesosien määrän suhteen, ainakin omasta mielestämme maistuvampaan suuntaan.

Merguez-mustapapukeitto
2 rkl oliiviöljyä
1 iso keltasipuli
1 iso fenkoli
3 valkosipulinkynttä
1 tl savupaprikajauhetta
0,5 tl jeeraa
340 g säilykemustapapuja
1 l kasvislientä
1 luomusitruunan mehu ja raastettu kuori
300 g merguez-makkaroita

Laita isohko kasari liedelle, lorauta perään oliiviöljy ja kuumenna. Silppua keltasipuli ja fenkoli karkeaksi, murskaa valkosipulit ja kuullota niitä kasarissa noin kymmenen minuuttia.

Lisää joukkoon savupaprikajauhe ja jeera, sekoita hyvin. Lisää joukkoon valutetut ja huuhdellut mustapavut. Kaada perään kasvisliemi ja keittele soppaa 15-20 minuuttia. Kaada keitto tehosekoittimeen ja soseuta tasaiseksi. Kaada soseutettu keitto takaisin kasariin ja pidä lämpimänä. Mausta sitruunamehulla ja kuorella, lisää tarvittaessa suolaa ja mustapippuria.

Siivuta makkarat ja paista ne pannulla. Kaada keitto lautasille ja lisää lopuksi päälle makkarat. Tarjoile.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti