12. marraskuuta 2017

Pätkis-juustokakku

Tämä mahtavan minttusuklainen Pätkiskakku on ihan superhelppo valmistaa. Pyysin O:a viime viikonloppuna pyöräyttämään täytteen Fazerin sivuilta löytyneen ohjeen mukaan sillä välin, kun teen keksipohjan. Täyte valmistui epäilyttävän nopeasti ja pienellä ihmettelyllä syykin selvisi; vauhdikas kokki oli vetäissyt mutkat suoriksi ja vain sekoittanut tuorejuuston, kerman, sokerin ja sulatetun suklaan keskenään. Lopputuloksen kannalta kermavaahdon vatkaaminen paljastui siis ihan tarpeettomaksi välivaiheeksi  :) Herkullista isänpäivää kaikille!

Pätkiskakku eli minttusuklaa-juustokakku (⌀ 23 cm)
pohja:
175 g (1 pötkö) Marianne-täytekeksejä
50 g voita

täyte:
280 g Pätkis-suklaata (2 pss Mini Bites)
400 g tuorejuustoa
2 dl kuohukermaa
1 dl tomusokeria

koristeluun:
Marianne-keksejä
Pätkiksiä
strösseleitä

Säästä pari keksiä koristeeksi ja murskaa loput tehosekoittimella muruksi. Sulata rasva ja sekoita keksimurujen joukkoon. Taputtele seos tiiviisti irtopohjavuoan pohjalle ja siirrä viileään odottamaan.

Säästä puolikas pussi Pätkiksiä koristeluun ja sulata loput mikrossa tai vesihauteessa. Vatkaa tuorejuusto, kerma ja tomusokeri pehmenneiden suklaiden joukkoon. Levitä täyte pohjan päälle ja anna kakun jähmettyä viileässä vähintään pari tuntia ennen tarjoilua.

Koristele kakku kekseillä, Pätkiksillä ja strösseleillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti