17. marraskuuta 2017

Vegaaninen karpalo-kinuskikakku

Voihan imetysdieetti! Tässä on nyt viikon verran kokeiltu elämää ilman maitotuotteita, kananmunia ja suklaata. Ihmiselle, joka normaalisti tuhoaa Ben & Jerry's -purkillisen illassa, tilanne on jokseenkin katastrofaalinen. Kookospohjaiset vegaanijäätelöt eivät maistu ja Ben & Jerrysin hyvänmakuisissa mantelipohjaisissa vegaanijäätelöissä taas on kaikissa suklaata. Onneksi vegaanileivontaan löytyy nykyään mahtava kirjo ohjeita ja kunhan tässä jaksaa, täytyy kaivaa jäätelökonekin taas esille.



Tämä maidoton ja munaton karpalo-kookoskinuskikakku syntyi ihan omasta päästä isänpäiväksi. Muhkea kakku maistui erinomaiselle samana päivänä ja loputkin tuli kyllä syötyä lämmitettynä.

Superkookoksinen vegaanikinuski on hyvä perusresepti, jota voi hyödyntää moneen muuhunkin herkkuun.

Vegaaninen karpalo-kinuskikakku (⌀ 23 cm)
7,5 dl erikoisvehnäjauhoja
3 dl valkoista sokeria
1 rkl leivinjauhetta
ripaus hienoa merisuolaa
3 dl appelsiinimehua
1 dl rypsiöljyä
4 dl karpaloita

kookoskinuski:
4 dl kookosmaitoa
2 dl kookospalmusokeria

Sekoita kuivat ainet keskenään ja lisää sitten joukkoon mehu ja öljy. Sekoita tasaiseksi, mutta älä yhtään ylimääräistä. Levitä taikina kakkuvuokaan ja ripottele päälle karpalot. Painele karpaloita kevyesti taikinaan. Paista kakkua 175-asteisessa kiertoilmauunissa tunnin ajan, tai kunnes taikinaa ei enää tartu kokeilutikkuun.

Kakun paistuessa keitä kinuski. Mittaa ainekset kattilaan ja anna kinuskin porista hiljalleen, kunnes testipisara on jäähtyneenä sopivan paksuista, tähän menee noin 40 minuuttia.

Kaada hieman jäähtynyt kinuski jäähtyneen kakun päälle.

2 kommenttia:

  1. Oijoi miten näyttääkin hyvältä tämä kakku:) Kiitos reseptistä♥ Mukavaa ensimmäistä adventtia:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon ja oikein ihanaa joulunodotusta sinullekin! :)

      Poista