9. tammikuuta 2018

Portobellopihvit ja chili-voitaatelit

Joulunajan reseptien purkaminen jatkuu vaihteeksi vegereseptillä. Nämä valloittavan herkulliset sienet löytyivät Glorian ruoka ja viini -lehden joulunumeron sivuilta. Kerrassaan mainio kevyt, mutta samalla juhlava ruoka!

Lehden reseptissä puhuttiin kuminasta, mutta makumaailmaan sopi mielestämme paremmin juustokumina eli jeera. Liekö kyseessä kömmähdys, olemme nimittäin törmänneet lehden sivuilla samaan kumina/juustokumina-kuvioon aiemminkin.

Portobellopihvit ja chili-voitaatelit
4 portobellosientä
 2 valkosipulinkynttä
 1 dl balsamiviinietikkaa
 0,5 dl oliiviöljyä
 2 tl jeeraa
 2 tl jauhettua vihreää kardemummaa

chimichurri:
 2 dl hienonnettua silolehtipersiljaa
 1 dl hienonnettua korianteria
 1 salottisipuli
 1 valkosipulinkynsi
 0,5 dl oliiviöljyä
 2 rkl sitruunamehua

chili-voitaatelit:
 10 kuivattua, pehmeää taatelia
 1 punainen chili
 100 g voita (korvasimme vegaani-margariinilla)

Puhdista sienet ja poista jalat. Hienonna valkosipulinkynnet ja sekoita ne laakeassa astiassa marinadiksi viinietikan, öljyn, jeeran ja kardemumman kanssa. Laita sienet marinadiin kymmeneksi minuutiksi, käännä ne ja jatka marinoimista vielä toiset kymmenen minuuttia.

Valmista chimichurri. Hienonna yrtit ja sipulit ja sekoita kaikki aineet toistensa kanssa. Jätä kastike maustumaan.

Puolita taatelit ja viipaloi chili. Sulata rasva, lisää taatelit ja chili joukkoon ja paista, kunnes rasva on kullanruskeaa.

Paista portobelloja oliiviäljyllä kuumassa pannussa kolmisen minuuttia per puoli. Tarjoile sienet chimichurrin ja chili-taatelien kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti