3. tammikuuta 2018

Thai-maustettu lihamureke

Ensin kirjoitin tämän postauksen otsikoksi lyhyesti thai-färssi, mutta muistin sitten, että muille kuin länsi-suomalaisille kyseinen ruotsalaislaina ei liene tuttu. Koulun ruokalistoilla taisi meilläpäinkin lukea lihamureke, mutta muuten puhe oli aina färssistä.

Färssi sai tällä kertaa makunsa thaityyliin kevätsipulista, inkivääristä, kalakastikkeesta ja chilistä. Mainio ohje löytyi K-Ruoka-lehdestä 6/17, mutta lisäsimme reseptiin mausteiden määrää. Herkullinen resepti arkikokkailuunkin, kunhan perhe malttaa odottaa reilun puoli tuntia ruoan valmistumista.

Thai-färssi eli lihamureke thaimaalaisittain
400 g maudan jauhelihaa
1 porkkana
1 juuripersilja
1 kevätsipuli
1 dl korppujauhoja
1 kananmuna
1,5 rkl inkivääriraastetta
1,5 rkl kalakastiketta
1 tl chilihiutaleita
0,5 tl merisuolaa

valeluliemi:
2 rkl sweet chili -kastiketta
2 rkl limettimehua
2 rkl kalakastiketta

Raasta juurekset ja hienonna kevätsipuli. Sekoita murekkeen ainekset keskenään ja muotoile pötköksi.

Paista 175-asteisessa uunissa 20 minuutin ajan. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja valele murekkeen pinta reilulla määrällä lientä. Jatka kypsentämistä noin 15 minuutin ajan tai kunnes mureke on kypsä.

Tarjoile thai-lihamureke lopun valeluliemen sekä riisin tai nuudelien kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti