6. helmikuuta 2018

Buddha bowl ja harissatofu

Buddha bowl on yksinkertaisesti kulhollinen kaikkea hyvää, ja sitä tämä versio totisesti oli. Savuinen ja chilinen tofu raikkaiden avokadojen ja yrttien kera toimii erittäin hyvin. Tästä tuli kerta heitolla yksi arkiruokasuosikeistamme, tuskin malttaa odottaa seuraavaa kokkauskertaa!

Resepti on peräisin Hanna Hurtan mainiosta kirjasta Kasvis: ruokakirja.

Buddha bowl
2,5 dl kvinoaa
1 keltasipuli
200 g broccoliineja
1 pieni myskikurpitsa
puolikas punakaali
oliiviöljyä
merisuolaa
mustapippuria
3 avokadoa
puntti korianteria
puntti silopersiljaa

Huuhtele kvinoat hyvin ja keitä ne paketin ohjeen mukaan kypsiksi. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Kuori ja lohko sipuli. Halkaise broccolinit kahtia. Kuori myskikurpitsa, halkaise se ja poista siemenet. Lohko kurpitsa suupaloiksi. Siivuta punakaali ohuiksi siivuiksi. Levitä kaikki vihannekset uunipellille leivinpaperin päälle ja lorauta päälle reilusti oliiviöljyä. Mausta suolalla ja pippurilla. Paista uunissa noin 20 minuuttia.

Halkaise avokadot, poista siemenet ja siivuta avokadot kuorissaan ohuiksi viipaleiksi. Kokoa annokset; laita lautasen pohjalle kvinoa ja kokoa päälle paahdetut vihannekset. Lisää joukkoon vielä harissatofu ja mausta lopuksi tahinikastikkeella.

Harissatofu
300 g savustettua tofua
1 tl tulista chilirouhetta
2 rkl tomaattipyreetä
ripaus jeeraa

Valuta tofusta ylimääräiset nesteet prässäämällä sitä esim. talouspaperien välissä painon alla vähintään 15 minuuttia. Kuutioi tofu ja paista runsaassa öljyssä. Sekoita pannulle mukaan chilirouhe, tomaattipyree ja jeera.

Tahinikastike
2 rkl tahinikastiketta
1 sitruunan mehu
2 tl Dijon-sinappia
1 tl hunajaa
ripaus merisuolaa

Sekoita kaikki ainekset keskenään.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti