12. helmikuuta 2018

Nasu dengaku

Tässä perinteisessä reseptissä munakoiso, japaniksi nasu, glaseerataan misokastikkeella ja paahdetaan herkullisen ruskeaksi. Täydellinen arkiruoka! Munakoisot pääsivät lautasille kasvisliemessä keitetyn amarantin kera.

Atsteekkien arjen superruoka, amarantti, on hyvin pienijyväistä valeviljaa. Wikipedia kertoo, että sen jyvät sisältävät runsaasti kalsiumia, kaliumia, sinkkiä, foolihappoa, rautaa ja kuitua sekä aminohappoja. Vehnään verrattuna amarantissa on kolminkertainen määrä kuitua ja viisinkertainen määrä rautaa sekä maitoon verrattuna kaksinkertainen määrä kalsiumia.

Vegaaninen resepti tuli vastaan Soppa365-sivustolla.

Nasu dengaku eli japanilaiset misomunakoisot
 3 munakoisoa
 3 rkl misotahnaa
 3 rkl miriniä
 1,5 rkl valkoista sokeria
 1,5 rkl vettä (tai sakea)
 2 rkl seesaminsiemeniä

Halkaise munakoisot pitkittäin ja viillä leikkuupintoihin ristikkokuvio. Paista koisoja leikkuupinta alaspäin kuumalla pannulla öljyssä muutaman minuutin ajan niin, että ne saavat kauniin paistopinnan. Nosta valmiit koisot uunivuokaan leikkuupinta ylöspäin. Paista koisoja 200-asteisessa uunissa kymmenisen minuuttia tai kunnes ne ovat kypsiä.

Sekoita misotahnasta, mirinistä, sokerista ja vedestä kastike ja lusikoi se koisojen pinnalle. Paahda koisoja uunissa grillivastusten alla viitisen minuuttia, kunnes kastike karamellisoituu. Ripottele lopuksi koisojen pinnalle seesaminsiemeniä.

2 kommenttia:

  1. Tämä ruoka kuuluu suosikkeihin...itse asiassa kaikki ruoat mihin tulee misoa ovat ihania!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin ovat! Jääkaapissa odottelee vielä puoli purkia misotahnaa, mitähän herkkua siitä tekisikään :)

      Poista