18. helmikuuta 2018

Prinsessakääretorttu

Mielikuvitukselliset sokerimassakakut ovat käytännössä korvanneet perinteiset kermavaahdolla kuorrutetut kakut ainakin lastenjuhlissa. En ole kovinkaan taiteellinen tai kätevä käsistäni, joten olen jättänyt niiden tekemisen ihan suosiolla muille. Nyt kuitenkin sain päähäni, että onhan sitä sokerimassankin käsittelyä kokeiltava. Mietin, että kun ystävänpäiväkin on sopivasti tuloillaan, kaikkein helpointa voisi olla tehdä prinsessaleivoksia kääretortusta leikkaamalla. Siispä toimeen!

Käytin Sallisen sokerimassaa ja heidän ohjeensa mukaan hyödynsin kaulitsemisen apuna perunajauhoa silikonialustan ja sokerimassan välissä (tomusokeri kuulemma aiheuttaa kakun hikoilemista). Kaulitseminen oli helpompaa kuin kuvittelinkaan, ja varmasti muutaman harjoituskerran jälkeen täytekakunkin päälle saisi jo suhteellisen siistin sokerimassalevyn.

Ylijäämistä koetin muotoilla aluksi sokeriruusuja, mutta siitähän ei tullut yhtään mitään. Onnellinen Pikkukokki saikin sitten pyöräyttää ylijäämästä sokeripossuja - säännöllinen muovailuvahalla leikkiminen on näemmä ollut hyvää kuivaharjoittelua!

Ystävänpäivän kääretorttu
taikina:
5 kananmunaa
1,5 dl valkoista sokeria
1 dl perunajauhoja
0,75 dl erikoisvehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

täyte:
230 g vadelmamarmeladia

päällinen:
60 g voita
125 g tomusokeria
0,5 rkl vettä
200 g vaaleanpunaista sokerimassaa
strösseleitä

Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi, kuohkeaksi ja kestäväksi vaahdoksi. Sekoita vehnäjauhot, perunajauhot ja leivinjauhe keskenään ja siivilöi pienissä erissä vaahdon joukkoon. Nostele jauhot varovasti vaahdon sekaan niin, että taikina on tasaista.

Levitä taikina leivinpaperille uunipellille tasaiseksi kerrokseksi ja paista levyä 200-asteisessa kiertoilmauunissa 9 minuutin ajan.

Kumoa levy kevyesti sokeroidun leivinpaperin päälle. Levitä vadelmamarmeladi tasaiseksi kerrokseksi ja kierrä levy tortuksi. Siirrä torttu viileään odottamaan.

Vatkaa voi ja tomusokeri vaaleaksi tahnaksi ja lisää joukkoon vesi. Levitä voikreemi ohueksi kerrokseksi kääretortun pinnalle.

Kaulitse sokerimassa ohueksi suorakaiteen malliseksi levyksi perunajauhoja apuna käyttäen ja nosta levy tortun päälle. Trimmaa ylimääräinen sokerimassa pois. Koristele torttu lopuksi strösseleillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti