21. huhtikuuta 2018

Puolukkasima

Raikas puolukkasima on pirteän makuinen ja myös kaunis katsella! Vapuksi maittavan puolukkasiman kaveriksi valmistuu näppärästi myös appelsiinichurrot suolakinuskidipin kera. Nam!

Resepti on muunnelma Pullahiiren vaaleasta simasta.

Puolukkasima
750 g valkoista sokeria
250 g puolukoita
3 luomusitruunaa
4 l vettä
ripaus kuivahiivaa
1 rusina

Laita kattilaan sokeri, puolukat ja litra vettä. Kuumenna vesi kiehuvaksi, jotta sokeri liukenee nesteeseen. Murskaa samalla puolukoita esim. lusikalla, jotta saat kaiken puolukkamehun talteen.

Pese sitruunat hyvin ja siivuta kuoret talteen isoon astiaan. Purista myös sitruunoiden mehu samaan astiaan. Kaada päälle kuuma puolukkaliemi ja loput kylmästä vedestä. Lisää joukkoon ripaus kuivahiivaa ja sekoita hyvin. Jätä sima leivinliinan alle huoneenlämpöön vuorokaudeksi.

Pullota sima seuraavana päivänä. Siivilöi sima pulloihin, lisää jokaiseen pulloon vielä noin teelusikallinen sokeria ja muutama rusina. Laita pullot kylmään. Sima on juontivalmista noin viikossa. Mikäli sima on saatava valmiiksi nopeammin, pidä pulloja huoneenlämmössä, jolloin valmista simaa saadaan noin 2-3 päivässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti