7. heinäkuuta 2018

Lohi-cevicheä ja rouskuvaa näkkäriä

Kun kalatiskiltä löytyy kotimaista villilohta, ei tarvitse kysyä, mitä meillä tänään syötäisiin. Kauniin luonnollisen sävyinen lohi pääsi limettikylpyyn ja sai kaverikseen myös korianteria, sipulia ja chiliä. Nopea lohi-ceviche tarjoiltiin rouskuvan näkkileivän päällä. Ah miten kesäisen herkullista!

Tuotenäytteenä saamamme Finn Crisp Beet Boost on punajuurella ja inkiväärillä maustettu hauskanvärinen ruisnäkkileipä, jonka pintaan on ripoteltu chiasiemeniä ja hirssiä. Oranssi kaverinsa Carrot Crunch puolestaan saa makunsa porkkanasta sekä kurpitsan- ja pellavansiemenistä. Näkkärit maistuivat niin lapsille kuin aikuisillekin, kiivasta keskustelua herätti ainoastaan se, kumpi puoli leivästä tulee ylöspäin (tasainen tietysti!).

Lohi-ceviche
700 g lohta
2 limettiä
1 ruukku korianteria
1 iso punasipuli
1 punainen chili
merisuolaa
mustapippuria
vino pino näkkileipää

Kuutioi lohi, hienonna korianteri, punasipuli ja chili. Purista limeteistä mehu. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja mausta reilulla määrällä suolaa. Rouhi lopuksi joukkoon mustapippuria. Anna cevichen maustua viileässä hetken ennen tarjoilua.

Tarjoile ceviche näkkileivän päällä.

2 kommenttia:

  1. Näyttääpä kivalta tuo uusi FinnCrisp punajuurella höystettynä. Täällä löytyy hyvin FinnCrispin eri variaatioita (mutta valitsen aina sen Original-version) mutta tuo punajuurinen olisi myös kiva:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Punajuurella saa kivaa väriä ja makua kyllä moneen. Varmaan nuo löytävät pian tiensä teillekin :)

      Poista