18. lokakuuta 2018

Rommi-luumupiirakka

Tämä rommi-liuumupiirakka oli tarjolla yksivuotissynttäreiden kahvipöydässä. Ihan todella hyvää! Vuoka tosin unohtui juhlatohinassa voidella, joten kovin kauniita siivuja ei piirakasta saanut leikattua. Mausteidensa puolesta syksyinen piirakka toimisi yhtä lailla mahtavasti vaikkapa joulupöydässä.

Resepti on pienin muutoksin peräisin Tyrniä ja tyrskyjä -blogista.

Rommi-luumupiirakka
taikina:
200 g voita
1,5 dl valkoista sokeria
6 dl erikoisvehnäjauhoja
2 tl ceyloninkanelia
0,5 tl inkiväärijauhetta
1 kananmuna

täyte:
n. 20 luumua
1 dl valkoista sokeria
1 dl muscovadosokeria
2 ml jauhettua vaniljaa
0,25 dl rommia
0,25 dl vettä

Sulata voi. Sekoita sokeri, jauhot, kaneli ja inkivääri keskenään, lisää joukkoon voisula ja lopuksi kananmuna. Sekoita tasaiseksi. Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan. Jos taikinaa jää yli, muotoile siitä koristeita piirakan pinnalle.

Puolita luumut ja poista kivet. Mittaa sokerit, vanilja, rommi ja vesi kattilaan ja kuumenna seos kiehuvaksi. Ota kattila liedeltä ja pyöräyttele luumut seoksessa. Asettele luumut piirakan pinnalle ja kaada loput liemestä tasaisesti luumujen päälle.

Paista piirakkaa 180-asteisen uunin alatasolla noin 40 minuuttia. Lisää mahdolliset taikinakoristeet paiston loppuvaiheessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti