15. helmikuuta 2013

Baileys-juustokakku



Tein joulun alla pitkästä aikaa yhtä 2000-luvun alkupuolen suosikkiani, Baileys-liköörillä maustettua juustokakkua. En muista enää keneltä alunperin tämän ainesosiltaan simppelin reseptin sain, mutta nykyään blogimaailmasta löytyy kakusta jos jonkinmoista kaunista variaatiota.

Baileys-juustokakku
Pohja:
puoli pakettia Digestive-keksejä
2 rkl sokeria
50 g voita

Täyte:
2 dl vispikermaa
1,2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
300 g maustamatonta tuorejuustoa
6-8 cl Baileys-likööriä
3 liivatelehteä

Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Murskaa keksit, sekoita sokeri joukkoon, sulata rasva ja lisää seokseen. Levitä seos vuokaan ja painele se lusikalla tiiviiksi. Laita jääkaappiin jähmettymään.

Sulata kylmässä vedessä pehmenneet liivatelehdet kuumaan vesitilkkaan.Vatkaa kerma ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon liivatevesi, vaniljasokeri, tuorejuusto sekä likööri ja vatkaa tasaiseksi massaksi. Kaada massa vuokaan ja tasoita. Peitä vuoka muovikelmulla ja anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään muutama tunti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti