22. helmikuuta 2013

Paneroitua turskaa fenkolipedillä

Kävimme töiden jälkeen Hakaniemessä lunastamassa Groupon-diilinä hankitun lihasetin Liettuan Herkut -nimisessä pikkupuodissa, ja samalla reissulla Hakaniemen hallista tarttui heräteostoksena mukaan myös muutama turskafile. Kalan kylkeen kaupassa improvisoitu fenkolihöystö oli maultaan aika voimakas, mutta itse kuitenkin pidin siitä maultaan hentoisemman turskan kaverina.

Täysjyväjauhon ja korppujauhon yhdistelmä oli hyvä ratkaisu ja paneroidut fileet olivat maukkaita ja rapsakoita. Nopean perjantairuuan aivotonta tv::n ääressä mässäilyä varjostivat vain fileistä turhan tiheään vastaan tulleet ruodot.

Paneroidut turskafileet

4 turskafileetä
2 kananmunaa
1 dl täysjyvävehnäjauhoja
1 dl korppujauhoja
voita ja öljyä paistamiseen

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Riko kananmunien rakenne haarukalla tasaiseksi. Pyörittele kalafileet ensin vehnäjauhoissa, sitten kananmunassa ja lopuksi korppujauhossa. Paista runsaassa öljyn ja voin yhdistelmässä kauniin ruskeiksi.  Kypsennä kaloja vielä 5 minuutin ajan uunissa.

Fenkolihöystö

1 fenkoli
2 punasipulia
0,5 dl valkoviiniä
merisuolaa
mustapippuria
1 sitruuna

Suikaloi sipulit ja fenkoli. Kuullota pannulla, lisää valkoviini ja mausteet. Tarjoile turskafileet fenkolihöystöpedillä sitruunalohkojen kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti