Täysjyväjauhon ja korppujauhon yhdistelmä oli hyvä ratkaisu ja paneroidut fileet olivat maukkaita ja rapsakoita. Nopean perjantairuuan aivotonta tv::n ääressä mässäilyä varjostivat vain fileistä turhan tiheään vastaan tulleet ruodot.
Paneroidut turskafileet
4 turskafileetä2 kananmunaa
1 dl täysjyvävehnäjauhoja
1 dl korppujauhoja
voita ja öljyä paistamiseen
Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Riko kananmunien rakenne haarukalla tasaiseksi. Pyörittele kalafileet ensin vehnäjauhoissa, sitten kananmunassa ja lopuksi korppujauhossa. Paista runsaassa öljyn ja voin yhdistelmässä kauniin ruskeiksi. Kypsennä kaloja vielä 5 minuutin ajan uunissa.
Fenkolihöystö
1 fenkoli2 punasipulia
0,5 dl valkoviiniä
merisuolaa
mustapippuria
1 sitruuna
Suikaloi sipulit ja fenkoli. Kuullota pannulla, lisää valkoviini ja mausteet. Tarjoile turskafileet fenkolihöystöpedillä sitruunalohkojen kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti