10. maaliskuuta 2013

Banoffee

Olin himoinnut jo pidempään supermakeaa banoffeeta, ja kun kutsuimme alkuviikosta ystäviä sunnuntaibrunssille nyyttärihenkeen, jälkiruokavalinta oli helppo. Hellapoliisin resepti kuulosti herkulliselta, ja noudattelimme sitä hyvin tuloksin.

Kuten Hellapoliisi toteaa, kondensoidun maidon voi keittää toffeeksi etukäteen ja säilyttää jääkaapissa. Kannattaa silloin kuitenkin huomioida, että jääkaappikylmä toffee on hankala (mahdoton) levittää keksimurupohjan päälle, joten toffeeta tarvitsee lämmittää hetki ennen levittämistä.

Banoffee
1 tölkki kondensoitua maitoa
260 g LU Bastogne -kandisokerikeksejä
70 g voita
3 banaania
2 dl vispikermaa
2 tl vaniljasokeria
pari palaa tummaa suklaata

Aloita valmistamalla paksu kinuski. Irrota maitotölkistä etiketti ja kääri tölkki sitten tiukasti folioon (näin purkinkylkeen mahdollisesti jäänyt etikettiliima ei sotke kattilaa). Keitä tölkkiä runsaassa vedessä kahden tunnin ajan. Jäähdytä.

Murskaa keksit, sulata voi ja sekoita ne keskenään. Painele seos lusikalla irtopohjavuoan pohjalle. Peitä vuoka kelmulla ja laita jääkaappiin jähmettymään noin puoleksi tunniksi.

Levitä kinuksitoffee keksipohjan päälle. Siivuta banaanit ja asettele 3/4 siivuista toffeen päälle. Vispaa kerma, mausta vaniljasokerilla ja levittele banaanien päälle. Koristele kakku lopuilla banaaninsiivuilla ja tummasta suklaasta raastetuilla hippusilla. Anna tekeytyä kelmun alla vielä puolisen tuntia ennen tarjoilua.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti