6. maaliskuuta 2013

Chilitahna

Chilitahna sopii moneen ruokaan mausteeksi, joten sitä on hyvä olla jokaisessa keittössä. Kaupan tahnat ovat vähän mitä sattuu, joten tätäkin piti tietenkin tehdä itse. Tahna on helppo valmistaa, ja sitä voi hyvin tehdä kerralla reilummin säilöön.

Chilitahna
5 kpl tuoreita punaisia habaneroja
1 kpl tuore keltainen habanero
1 kpl tuore punainen jalapeno
2 kpl punasipulia
1 tölkki tomaattimurskaa
4 kpl savustetun valkosipulin kynsiä
1 rkl inkivääri-valkosipulitahnaa
ripaus mustapippuria
ripaus suolaa
ripaus sokeria

Laita tomaattimurska kattilaan miedolle lämmölle kiehumaan. Pilko chilit, punasipuli ja valkosipulit ja lisää kattilaan. Lisää inkivääri-valkosipulitahna ja muut mausteet sekaan, keitä kasaan niin kauan, kunnes seos alkaa näyttää tahnamaiselta. Kun tahna on valmista, ota kattila liedeltä ja surauta tehosekoittimella tasaiseksi.

Jos haluat säilyttää esim. puolet tahnasta pidempään, kuumenna sopivaa lasipurkkia 100-asteisessa uunissa, jotta saat sen desinfioitua. Kaada valmis tahna purkkiin ja laita korkki tiukasti kiinni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti