16. maaliskuuta 2013

Hoi sin -kastike


Pyöräytimme illaksi valmistuvaa Pekingin ankkaa varten myös omatekoisen hoi sin -kastikkeen tämän reseptin pohjalta. Raaka-aineet löytyivät helposti luottopaikastamme Hakaniemen Oriental Supermarketista. Osassa resepteistä kastikkeeseen on lisätty myös jalapenoa, ja kun niitäkin sattui olemaan varattuna pari ylimääräistä huomisia jalapeno popperseja varten, pilkoimme samointein sellaisenkin makeantulisen kastikkeen sekaan. Sitten vain odotellaan jännityksellä, miten uunissa oleva ankka onnistuu!

4 rkl tummaa soijakastiketta
3 rkl vähäsuolaista soijakastiketta
4 rkl maapähkinävoita
2,5 rkl hunajaa
4 tl riisiviinietikkaa
4 tl seesamiöljyä
1 tl kiinalaista säilöttyä punaista chiliä
2 valkosipulinkynttä
ripaus mustapippuria
1 vihreä jalapeno

Murskaa valkosipulinkynsi, lisää kaikki ainekset kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä reippaasti sekoitellen, kunnes kastike on sakeaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti