17. maaliskuuta 2013

Jalapeno poppers

Teimme meksikolaisten nyhtöpossu-tortillojen alkupalaksi friteerattuja, juustotäytteisiä jalapenoja. Meksiko-menumme lisäksi nämä pubiruoan kulmakivet sopivat hyvin myös päivän toiseen teemaan; tänään kun juhlitaan myös Irlannin kansallispäivää eli Saint Patrick's Dayta.

Jalapeno poppers
12 kpl tuoreita vihreitä jalapenoja
100 g cheddarjuustoa
100g maustamatonta tuorejuustoa

Leikkaa jalapenoista päät irti ja koverra sisuksista siemenet ja siemenkodat irti veitsellä. Tee täyte tehosekoittimella sekoittamalla juustot keskenään tasaiseksi massaksi. Siirrä massa pieneen muovipussiin ja leikkaa kulma irti. Pursota massa jalapenojen sisään ja laita ne jääkaappiin odottamaan friteeraustaikinan valmistumista.

Friteeraustaikina
2 dl vehnäjauhoja
3/4 dl maizenaa
1,5 rkl leivinjauhetta
1 kananmuna
2 dl olutta (Cock 'o the walk)

Leivitys
2 dl korppujauhoja
0,5 tl merisuolaa

Sekoita kaikki ainekset keskenään ja jätä taikina turpoamaan pöydälle liinan alle noin puoleksi tunniksi.

Kun taikina alkaa olla valmis, laita rasvakeitin tulille 180 asteeseen. Levitä korppujauhot  laakealle lautaselle ja sirottele sekaan suola. Upota jalapenot ensin friteeraustaikinaan, pyörittele sitten korppujauhoissa ja laita varovasti rasvakeittimeen 2-3 minuutiksi.


2 kommenttia:

  1. Jalapeno poppersit on hyviä! Hyvin teillä on jäänyt kuorrute pintaan. Joskus vuosia sitten itse kokeilin, enkä saanut kunnon kuorrutusta jäämään, kun jalapenot on niin liukaspintaisia. Ehkä pitää uskaltautua kokeilemaan uudelleen, jos vaikka taidot olisi jo vähän karttunut.:)

    VastaaPoista
  2. Mietin kanssa ihan samaa, ja näiden kohdalla tarttumisen salaisuus olikin tuo varmuudeksi vähän normaalia paksumpi frittitaikina. Kannattaa ehdottomasti uskaltautua uudelleen testailemaan! :)

    VastaaPoista