14. maaliskuuta 2013

Karpalokerroskiisseli


Idea tähän jälkiruokaan tuli siitä kun huomasimme, että jääkaapissa on ylijäämäkarpaloita sekä maitoa. Näistä tuli mieleen vanhat hyvät ajat kaukaiselta 80-luvulta, jolloin kerroskiisseli oli suuressa suosiossa. Kerroskiisseli on edelleen hyvä, helppo ja nopea jälkiruoka arjen kiireiden keskellä nautittuna.

Karpalokiisseli
2d karpaloita
4 dl vettä
0,5 dl sokeria
2 rkl perunajauhoja + 1 dl vettä

Laita vesi, sokeri ja karpalot kattilaan kiehumaan. Keitä noin 15 minuuttia, jolloin karpalot ovat antaneet hyvän maun kiisseliin. Siivilöi karpalot kattilasta. Sekoita perunajauhot kylmään veteen ja kaada ohuena nauhana karpalomehun joukkoon koko ajan sekoittaen. Anna kiehahtaa ja ota pois liedeltä jäähtymään.

Maitokiisseli eli maitovanukas
0,5 l maitoa
3,5 rkl maizenaa
1,5 tl vaniljasokeria
0,5 dl sokeria

Sekoita kylmään maitoon sokeri, vaniljasokeri ja maizena. Keitä miedolla lämmöllä, kunnes kiisseli sakenee. Ota kiisseli pois liedeltä ja kaada annosmaljoihin jäähtymään. Peitä annosmaljat kelmulla.

Kun maitokiisseli on jähmettynyt ja jäähtynyt, kaada karpalokiisseli varovasti maitokiisselin päälle, niin etteivät kiisselit sekoitu keskenään. Koristele annosket muutamalla karpalolla ja nauti antaumuksella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti