Tämä tuhti pakkaspäivän ateria onnistuu helposti ja vähällä vaivalla, muuta ei oikeastaan vaadita kuin malttia hauduttaa potkia matalassa lämmössä tarpeeksi pitkään. Punaviinissä hautuneet potkat ovat uskomattoman mureita ja maukkaita, eikä syödessä veistä juuri tarvita. Myös voimakkaan makuinen kokojyvä-dijon-sinapilla ja tuoreella persiljalla maustettu perunamuusi toimii hyvin yhteen haudutusliemen punaviinin, valkosipulin ja rosmariinin kanssa.
Punaviinissä haudutettua karitsanpotkaa
3 karitsanpotkaa
0,75 l punaviiniä
0,75 l lihalientä
5 valkosipulin kynttä
4 rosmariinin oksaa
merisuolaa
mustapippuria
0,75 l punaviiniä
0,75 l lihalientä
5 valkosipulin kynttä
4 rosmariinin oksaa
merisuolaa
mustapippuria
Laita uuni kuumenemaan 120 asteeseen. Hiero karitsanpotkien pintaan merisuolaa ja mustapippuria. Paista potkien pinnat kiinni paistinpannulla ja asettele ne korkeareunaiseen pataan. Lisää joukkoon kokonaiset valkosipulinkynnet ja rosmariinin oksat. Kaada joukkoon punaviini ja lisää sitten lihaliemi, kunnes potkat peittyvät. Peitä vuoka kannella ja hauduta potkia uunissa nelisen tuntia.
Sinappimuusi
1 kg jauhoisia perunoita
2 dl täysmaitoa
1 rkl voita
2 rkl tuoretta persiljaa
2 rkl kokojyvä-dijon-sinappia
merisuolaa
Keitä perunat merisuolalla maustetussa vedessä kuorineen (jauhoisuuden säilyttämiseksi). Kuori kypsät perunat, lisää joukkoon voita ja vähän maitoa. Sekoita samettiseksi massaksi sähkövatkaimella samalla vähitellen maitoa lisäillen. Lisää lopuksi joukkoon persiljasilppu, dijon-sinappi ja tarkista suola.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti