Eiliseen epäonniseen crème anglaiseen ostamamme luomuappelsiinit olivat mielettömän hyviä; yhtä aikaa supermehukkaita, tiivislihaisia ja valloittavan makeita. Niinpä ostaessamme tänään punaviiniä poron kaveriksi mieleen tuli myös aivan vastakkaista makumaailmaa edustava sangria.
Charmat-menetelmällä valmistettu Lambrusco sopii täydellisesti sangrian pohjaksi. Sen enempää kehumatta tästä juomasta tuli kevyesti parasta sangriaa, mitä kumpikaan on koskaan maistanut!
0,75 l punaviiniä (esim. Lambrusco Grasparossa di Castelvetro Amabile il Fojonco)
6 rkl sokeria
0,5 sitruuna
2 luomuappelsiinia
5 kokonaista neilikkaa
1 pieni kanelitanko
0,5 sitruuna
2 luomuappelsiinia
5 kokonaista neilikkaa
1 pieni kanelitanko
0,75 l sitruunalimonadia
jääpaloja
Kaada viini maljaan. Lisää joukkoon sokeri, neilikat ja kanelitanko ja sekoita. Purista joukkoon puolikkaan sitruunan mehu ja lisää mukaan myös kuorineen lohkottu appelsiini. Kelmuta malja ja siirrä jääkaappiin maustumaan. Lisää joukkoon juuri ennen tarjoilua sitrunalimonadi ja jääpalat. Vaihtoehtoisesti voit lisätä ne suoraan laseihin, jolloin sangria pysyy yhtä raikkaana jokaisella tarjoilukierroksella.
Kaada viini maljaan. Lisää joukkoon sokeri, neilikat ja kanelitanko ja sekoita. Purista joukkoon puolikkaan sitruunan mehu ja lisää mukaan myös kuorineen lohkottu appelsiini. Kelmuta malja ja siirrä jääkaappiin maustumaan. Lisää joukkoon juuri ennen tarjoilua sitrunalimonadi ja jääpalat. Vaihtoehtoisesti voit lisätä ne suoraan laseihin, jolloin sangria pysyy yhtä raikkaana jokaisella tarjoilukierroksella.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti