10. maaliskuuta 2013

Rukiinen mustikkapiirakka


Söin pari kesää sitten Töölönlahden rannalla Tyyni-kahvikioskin aivan mahtavaa ruispohjaan tehtyä mustikkapiirakkaa ja makuelämys muistui mieleen, kun pohdimme puhtaita kotimaisia makuja sisältävää jälkiruokaa illan pääruoalle eli poronfileille, uunijuureksille ja karpalokastikkeelle.

Ruis-mustikkapiirakan resepti löytyi täältä, ja tällä kertaa kiltisti noudatimmekin sitä perunajauhon määrää ja paistoaikaa lukuunottamatta (pienen korkeareunaisen vuoan vuoksi). Miedosti savunmakuinen riihiruisjauho toi piirakkaan viehkon rustiikkisen maun, ja lopputulos oli kaiken kaikkiaan mehevän herkullinen.

Taikina
150 g voita
3/4 dl sokeria
2 dl riihiruisjauhoja
1 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte
1/2 l mustikoita
1/2 dl sokeria
1,5 rkl perunajauhoja

Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon. Painele taikina pieneen korkeaan irtopohjavuokaan ylös reunoille asti. Sekoita mustikoiden joukkoon sokeri ja perunajauho ja kaada seos vuokaan. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa puoli tuntia, peitä foliolla ja paista vielä 15 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti