29. huhtikuuta 2013

Japanilainen ravintola Domo


Kävimme eräänä helmikuisena iltana Kalevankadulla sijaitsevassa japanilaisessa Domo-ravintolassa. Hyviä arvosteluja kerännyt Domo tarjosi mukavan kattauksen japanilaisen keittiön antimia ja kauniisti esillepannut annokset toivat oman lisänsä makunautintoon.

Alkupalaksi tilasimme lajitelman siikanigirejä, california rollseja ja lohisashimia. Olen sushin suhteen varsin vaativa, nirsokin, joten pieni pettymys valtasi mielen annosta maistellessa, ja hienosta asettelusta huolimatta setti jäi kategoriaan "ihan jees". Pääruoaksi tilaamamme unagidon eli donburi-kulhoon riisipedille aseteltu ankerias sen sijaan vastasi odotuksia ja maistui (uhanalaisuudestaan huolimatta - anteeksi!) kerrassaan mainiolta. Jälkiruokana jaoimme listan kaksi vihreää teetä sisältävää annosta - pannacottan ja jäätelön. Jos pannacotta jättikin meidät latteudessaan kylmäksi, ihanan samettinen jäätelö korvasi kaiken ja pesi jopa jokaisen Japanissa syömäni matcha-jäätelön mennen tullen.

Juomaksi maistelin läpi aterian Japanin myydyintä, mielenkiintoisen hedelmäisiä ja makeita vivahteita sisältävää Hakutsuru sakea O:n luottaessa Kirin Ichibaniin. Olimme itse asiassa alunperin tilanneet sakea molemmille, mutta tarjoilija unohti tuoda toisen kupin ja emmekä mekään huomanneet siinä vaiheessa puutosta. Asia muistui mieleemme vasta aterioinnin päättyessä, kun huomasimme, että toinenkin sake oli kuitenkin kirjattu laskulle. Vähäpätöinen virhe aiheutti tarjoilijoiden (joita pöydässämme oli muuten asioinut illan aikana viisi) kesken iäisyyden kestäneen selvittelyn, mutta lopulta saimme maksettua oikean loppusumman ja poistuimme tyytyväisinä jatkamaan iltaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti