18. huhtikuuta 2013

Lohipastrami


Jokin aika sitten lueskelimme Maistuis varmaan sullekin -blogista herkullisen kuuloisesta lohipastramista. Annos palasi epätoivon hetkellä mieleen, kun tässä eräänä lauantaina olimme turhaan kierrelleet kaveripariskunnan kanssa etsimässä osso buccon (resepti tulossa) alkuruuaksi eläviä sinisimpukoita Stockmannilta ja Hakaniemen hallista. Loppu hyvin kaikki hyvin, sillä helposti valmistuva pastrami paitsi maistui herkulliselle, oli myös kaunis katsella.

Lohipastrami
400 g lohifileen pala
merisuolaa
mustapippuria
salaattisekoitusta

Poista kalasta ruodot, nahka ja rasva ja hiero pintaan merisuolaa. Laita kala jääkaappiin 1,5 tunniksi. Leikkaa sitten filee n. 1,5 cm paksuisiksi, pitkiksi viipaleiksi. Kuumenna teflonpannu tulikuumaksi ilman rasvaa ja paista viipaleita kultakin neljältä sivulta muutaman sekunnin ajan niin, että ne aavistuksen ruskistuvat. Nosta pötkylät pois pannulta ja mausta ne rouhitulla mustapippurilla. Kääri viipaleet yksittäin tiukasti kelmuun ja laita ne viilenemään pakastimeen vähintään 15 minuutiksi. Leikkaa pötkylöistä kuutioita ja asettele ne tarjolle salaattipedille.

1 kommentti:

  1. Kiva, että pastramipostauksestani oli apua.:) Lohipastrami on tosi hyvää. Siitä saa hyviä alkupalasalaatteja, ja leivänkin päällä on herkkua.:)

    VastaaPoista