9. huhtikuuta 2013

Makaronilaatikko


Tänään oli paluu perusasioiden äärelle. Vuorossa makaronilaatikko, joka ei varmaan sen kummempia esittelyjä kaipaa. Tästä ei tullut mikään ihan perinteinen suola-pippuri -maustettu, vaan hieman tuunattu versio, jonka maku oli erinomainen. Helppoa ja hyvää perusevästä.

Makaronilaatikko
300 g fusillipastaa
400 g nauta-sika -jauhelihaa
2 rkl vasikkafondia
2 sipulia
2 yksikyntistä valkosipulia
1 porkkana
1,5 tl chilijauhetta (itse tehtyä habanero-jalapeno -jauhetta)
2 tl provencen yrttiseosta
2 rkl vähäsuolaista soijakastiketta
2,5 rkl tomaattipyrettä
merisuolaa
mustapippuria
goudajuustoa

Munamaito
7 dl maitoa
4 kananmunaa
merisuolaa
mustapippuria

Keitä makaronit puolikypsiksi vasikkafondista tehdyssä lihaliemessä. Pilko sipulit ja valkosipuli, raasta porkkana ja ruskista pannulla. Lisää joukkoon 1 tl provencen yrttisekoitusta. Sekoita vihannesosasto makaronien joukkoon maustamisen jälkeen. Ruskista jauheliha, mausta suolalla, mustapippurilla, chilillä ja provencen yrttiseoksella. Lisää jauhelihan joukkoon soijakastike ja tomaattipyre. Sekoittele hyvin. Kippaa jauhelihat muiden ainesten joukkoon ja sekoita keskenään.

Voitele uunivuoka ja kaada laatikkoaineet vuokaan. Sekoita munamaito ja lisää lopuksi vuokaan. Raasta pinnalle goudajuustoa ja paista uunissa 175 asteessa noin tunti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti