17. huhtikuuta 2013

Saltimbocca pinaattihöystöllä

Television kokkiohjelmaa on syyttäminen tästäkin ruuasta, sillä joitain aikoja sitten eräässä kokkikisailussa tehtiin kyseistä ruokaa. Näytti hyvältä, ei ollut tullut maistettua, joten pakkohan se oli päästä itsekin kokeilemaan. Apuja hommaan löytyi myös täältä.

Suuntasimme siis kauppaan ja kohti Stockmannin Herkkua, josta löytyikin ensiluokkaista tuoretta vasikan ulkofilettä. Isot kiitokset myös Herkulle loistavasta palvelusta, lihamestari leikkasi ja nuiji saltimboccat meille valmiiksi ja niistä tuli täydellisiä. Itse olisi varmasti pilattu tämäkin homma ja leikattu file liian ohueksi, jolloin saltimboccista ei saa oikeankokoisia.

Näistä raaka-aineista ja loistavan palvelun ansiosta tätä hommaa emme pystyneet pilaamaan, vaan lopputulos oli erinomainen.

Saltimboccat
300 g vasikan ulkofileetä (5 pihviä)
10 tuoretta salvianlehteä
5 viipaletta parmankinkkua
merisuolaa
mustapippuria
voita paistamiseen

Kastike
1 dl kuivaa valkoviiniä
voita

Leikkaa vasikan ulkofile noin 1,5 cm paksuisiksi viipaleiksi. Painele tai nuiji varovasti pihvit ohuiksi, noin parmankinkkuviipaleiden kokoisiksi. Suolaa ja pippuroi. Asettele kunkin pihvin päälle kaksi salvianlehteä ja parmankinkun viipale lehtien ja pihvin päälle. Paina kinkkusiivu kevyesti pihviin kiinni, jotta se pysyy paistettaessa paikallaan.

Paista saltimboccat voissa kuumalla pannulla noin minuutti per puoli ja tarjoile välittömästi kastikkeen valmistumisen jälkeen. Kun lihat on paistettu, kaada paistonesteeseen valkoviini ja keitä kasaan hetki. Lisää joukkoon nokare voita, anna sulaa sekaan ja kaada kastikkeeksi saltimboccien päälle.

Pinaattihöystö
200 g pinaattia
100 g tuorejuustoa
100 g ranskankermaa
1 kesäkurpitsa
40 g pinjansiemeniä
1 dl valkoviiniä
merisuolaa
mustapippuria
voita

Kuutioi kesäkurpitsa ja paista pannulla hetki. Huuhtele pinaatit huolellisesti ja lisää kesäkurpitsan sekaan. Paistele vielä hetki ja lisää joukkoon pinjansiemenet. Lorauta joukkoon valkoviini ja anna hautua hetken ennen kuin lisäät tuorejuuston ja ranskankerman sekaan. Mausta suolalla ja pippurilla ja anna hautua kunnes saltimboccat on paistettu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti