5. huhtikuuta 2013

Savustettu porsaan niska savusipuleilla

Reseptiarkiston purkaminen jatkuu. Pääsiäisenä tuli kokeiltua mökillä savustuspöntön toimintaa myös porsaan kanssa. Tällä kertaa mukaan oli tarttunut pala porsaan niskaa, joka päätettiin ensin savustaa ja lopuksi vielä grillata kypsäksi ja mureaksi. Possuun saatiin tarttumaan erinomainen voimakas savun maku, ei voi kuin suositella.

Savustettu porsaan niska ja sipulit
800 g porsaan niskaa eli kassleria
valkosipuli-chili-suola
savustuspönttö ja leppälastuja
grilli

Hiero mausteet kasslerin pintaan joka puolelle ja anna maustua vähintään pari tuntia, mielellään yön yli. Ota kassler jääkaapista hyvissä ajoin ennen savustusta, ja anna lämmetä noin huoneenlämpöiseksi. Halkaise sipuli puoliksi kuorineen. Laita savupönttö tulille leppälastujen kera ja kun pönttö on kuuma, savusta porsasta ja sipuleita noin puoli tuntia. Samaan aikaan kun porsas savustuu, laita grilliin kunnon tulet, jotta saat riittävän hiilloksen aikaiseksi.

Kun porsas ja sipulit ovat savustuneita, kääri molemmat folioon ja nosta grillille. Sipulit saa olla grillin reunoilla, jotta ne eivät paistu liikaa. Pääasia on, että ne kestävät lämpiminä. Grillaa possua foliossa vielä noin 45 minuuttia, jotta saat siitä läpikypsää ja riittävän mureaa. Poista lopuksi folio ja grillaa porsaan pintaan hyvä grillipinta. Tarjoile.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti