23. huhtikuuta 2013

Valkoviinissä höyrytetyt savoijinkaali-lohinyytit


Bambuisen höyrytyskorin ostosta innostuneena, päätimme tehdä kunnon höyrytysmenun. Alkuun olimme suunnitelleet sienimangoldinyyttejä, pääruuaksi lohta riisipaperinyyteissä ja jälkiruuaksi höyrytettyjä päärynöitä.

Yllättäen kaikki ei mennytkään aivan putkeen ja lopulta mitään näistä emme voineet tehdä. Tämä johtui siitä, että emme löytäneet kaupasta mangoldinlehtiä, kypsiä päärynöitä tai edes riisipaperia. Sen sijaan tarjouksesta tarttui mukaan saksanhirven sisäfile. Näistä pikkuseikoista johtuen suunnitelma muuttui totaalisesti.

Päätimme tehdä savoijinkaalissa höyrytettyjä sieniä ja pääruuaksi lohta samaisessa kaalissa. Päärynät vaihtuivat omenapäärynöihin, joita oli kaupassa riittävän kypsinä.

Alkuruokaa valmistellessa huomasimme, että eihän ne sienetkään riitä isoihin lehtiin täytteeksi, joten suunnitelma vaihtui jälleen kerran. Päätimme yhdistää alku- ja pääruuat, tämä osoittautui erinomaiseksi ratkaisuksi.

Höyrytetyt savoijinkaali-lohinyytit
1 savoijinkaali
200 g sieniä (Stockmannin mystinen "noita mix" -sienilajitelma)
3 salottisipulia
350 g merilohta
1/4 punainen jalapeno
mustapippuria
merisuolaa
2 dl valkoviiniä

Irrota varovasti kaalikerästä lehdet ja keitä niitä muutaman minuutin verran pehmeäksi suolavedessä. Nostele kaalinlehdet reikäkauhalla kuivumaan.

Kuutioi lohi, mausta suolalla ja pippurilla ja siirrä kalanpalat hetkeksi jääkaappiin maustumaan. Silppua sienet ja sipuli pieneksi ja paista nopeasti oliiviöljyssä. Pilko jalapeno pieneksi silpuksi.

Täytä kaalinlehdet lohikuutioilla, sienipaistoksella ja chilillä ja kääri ne tiiviiksi nyyteiksi. Asettele kaalikääryleet hörytyskoriin, laita valkoviini kattilaan kiehumaan ja höyrytä kääryleitä 10 minuutin ajan. Nosta lautaselle ja syö.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti