Tänä keväänä useammassa blogissa ja lehdessä on hehkutettu helppotekoisia ja herkullisia, vain kahta ainesosaa - banaaneja ja kananmunia - sisältäviä ihmelettuja. Niitähän oli tietenkin pakko päästä itsekin kokeilemaan. Ja kuinkas sitten kävikään...
Banaaniletut
2 isoa banaania
4 kananmunaa
Riko kananmunat kulhoon, paloittele banaanit joukkoon ja surauta ilmavaksi taikinaksi sauvasekoittimella. Paista muutama testilettu voissa kuumalla pannulla. Tee tarpeeksi pieniä lettuja, jotta ne pysyvät kääntäessä kasassa. Maista ja havaitse "lettujen" maistuvan vain vettyneeltä banaanilta. Jatka sitkeästi testailua; vaihda voi öljyyn ja vielä valurauta tefloniin. Lisää taikinaan kokeeksi myös vähän enemmän banaania. Maistele, luovuta ja totea, että kahden aineen ihmetaikina on suuri huijaus. Käytä loput taikinasta ihan oikean, herkullisen lettutaikinan pohjana.
Banaaniletut, ne oikeat
1 iso banaani
2 kananmunaa
5 dl kevytaitoa
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
0,5 tl suolaa
Riko kananmunat kulhoon, paloittele banaani joukkoon ja surauta ilmavaksi seokseksi sauvasekoittimella. Lisää joukkoon loput aineet ja vatkaa taikina vispilällä tasaiseksi. Anna taikinan turvota parikymmentä minuuttia. Paista letut voissa kuumalkla pannulla ja tarjoile chili-mustikkahillon kera.
Chili-mustikkahillo
1/6 punainen habanero
5 dl mustikoita
80 g hillo-marmeladisokeria
1 rkl vettä
Pilko habanero ja lisää kaikki ainekset kattilaan. Anna kiehua välillä sekoitellen viitisentoista minuuttia. Jäähdytä hillo ja tarjoile banaanilettujen päällä.
Mauttomat ihmeletut |
:D Virkistävää lukea tästä trendireseptistä myös vastakkaisia ei-niin-hymisteleviä mielipiteitä :D
VastaaPoistaMä taidan olla ihan pihalla näistä ruokatrendeistä, kun kuulin tuollaisista ihmeletuista ensimmäistä kertaa. Aika ihmeelliseltä kuulostaa, eikä tosiaan positiivisella tapaa. Mukava tietää, ettei kannata kokeilla :D
VastaaPoistaTuo mustikan ja habaneron yhdistelmä kuulostaa jännältä. Joskus oon laittanut vadelmaa ja chiliä samaan hilloon ja se oli hyvää! Joten täytyyhän tätäkin yhdistelmää kokeilla.
Hieno idea tuo hillo! :)
VastaaPoista